Testarea pentru HIV

Stă în responsabilitatea noastră să avem grijă de propria sănătate.

Primul pas în ceea ce priveşte infecţia cu HIV este să deţinem informaţiile corecte şi complete despre căile de transmitere şi despre modul în care ne putem proteja.

Apoi este important să evaluăm dacă ne-am expus în vreun fel riscului de infectare cu HIV. Chiar şi atunci când ne înţelegem responsabilitatea în ce priveşte sănătatea, se poate întâmpla să ne găsim în situaţii în care nu respectăm 100% propriile principii. Ultimul pas şi cel mai important este testarea HIV.

Testarea pentru HIV este singura modalitate de a ști sigur dacă aveți HIV. Mulți oameni nu au simptome și pot trăi mulți ani fără să știe că au virusul.

Testarea pentru HIV este rapidă, ușoară, nedureroasă, confidențială și aproape întotdeauna gratuită. Dacă vă testați în mod regulat pentru HIV, mai ales după ce vă puneți în situații riscante, vă puteți ajuta să vă mențineți sănătatea voastră, dar și a partenerilor sexuali. Este întotdeauna mai bine să știți.

CITEȘTE MAI DEPARTE:

2 răspunsuri la “Testarea pentru HIV”

  1. Adi spune:

    Bună ziua testu elisa făcut de către bioclinica la 6 săptămâni de la contact este ok ?mai trebuie să îl repet dacă a ieșit negativ ?

    • admin spune:

      Daca ai facut testul la 6 saptamani si a iesit negativ, inseamna ca e negativ. Nu e nevoie sa il repeti daca nu ai alte situatii cu risc de infectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.