Când să te testezi pentru HIV?

Testarea HIV îţi poate oferi informaţii importante şi te poate ajuta să ai grijă de sănătate ta. Cunoaşterea stării tale de sănătate îţi poate aduce linişte interioară, iar testarea HIV este singura cale prin care poţi avea informaţii sigure despre statusul tău. Testarea HIV este o parte normală a vieţii, iar dacă toată toţi ceilalţi o fac, şi tu o poţi face.
Chiar şi în situaţia în care afli că eşti infectat cu HIV, tratarea infecţiei îţi îmbunătățește starea de sănătate şi calitatea vieţii şi previne transmiterea infecţiei către alte persoane.

Transformă testarea pentru HIV într-o rutină

Testarea cel puțin o dată pe an pentru HIV și alte infecții cu transmitere sexuală (ITS) este o practică bună de sănătate sexuală pentru toți cei care sunt activi sexual, chiar dacă știți că nu v-ați expus riscului de infecție. În funcție de numărul de parteneri sexuali pe care îi aveți în decursul unui an, poate doriți să luați în considerare testarea mai regulată.

De asemenea, la începutul oricărei relații, este recomandat ca ambii parteneri să se testeze pentru HIV.

Cred că m-am expus unui risc de infecție HIV. Cât timp să aștept până să mă testez pentru HIV?

Dacă ai avut sex neprotejat, ai folosit ace de injectare în comun sau credezi că sângele infectat a intrat în corpul tău, atunci ar trebui să discuți cu medicul tău sau cu un specialist în domeniul sănătății cât mai curând posibil. Ei vor putea să vorbească despre situația și riscul de infectare și să decidă care este cel mai bun mod de acțiune.

E important să te prezinți cat mai devreme la medic. În funcție de testele HIV disponibile, este posibil să ți se ceară să revii pentru retestare.

După expunere, cel mai devreme testarea este posibilă la două săptămâni, când este posibilă verificarea prezenței anticorpilor antiHIV în organism. Dacă primul test  este pozitiv,  rezultatul devine sigur numai după un al doilea test de confirmare.  Cu toate acesta, un rezultat negativ de infectare HIV poate fi considerat cert doar după trei luni de la situația de risc.  Acest lucru este explicat de diferențele existente de la un individ la altul privind intervalul în care organismul formează anticorpi antiHIV.

În această perioadă, este foarte important să utilizezi prezervativul și să te expui oricărei alte situații cu risc de expunere la HIV.

Sunt însărcinată. Când ar trebui să mă testez?

Testarea HIV în timpul sarcinii este foarte importantă și se face acum în mod curent ca parte a îngrijirii antenatale în majoritatea țărilor. Medicul vă va spune tot ce trebuie să știți despre testarea HIV alături de celelalte teste de sânge care se efectuează în timpul sarcinii și, de obicei, veți fi testată la prima  întâlnire cu medicul.

Dacă veți afla că sunteți pozitivă, vi se va administra un tratament pentru a preveni transmiterea virusului HIV la copilul vostru nenăscut. Cu cât începeți mai devreme tratamentul, cu atât creșteți șansa copilului dumneavoastră să se nască HIV-negativ. 

CITEȘTE MAI DEPARTE:

179 de răspunsuri la “Când să te testezi pentru HIV?”

 1. admin spune:

  Te poti testa la 3 luni dupa momentul actului sexual, importante sunt si comportamentele sexuale ce s-au realizat pentru a determina gradul de risc. In acelasi timp, daca persoana care traieste cu HIV este pe tratament si este nedetectabila aceasta nu poate transmite virusul prin contact sexual neprotejat.

  • Mihai spune:

   Am făcut sex oral cu o fata dar acum mia esit ca o infecție pe limba e posibil sa fie HIV sau nu aproape 3 săptămîni au trecut am dat analiza de singe și îmi arat negativ

   • Moderator 1 spune:

    Daca testul a iesit negativ si era de generatia a 4-a, sansele sunt foarte mici sa fie HIV. Sa refaceti testul peste 3 luni, sa fiti sigur. Pana atunci, sunt multe infectii si ciuperci care pot fi trasmise astfel, daca nu a trecut deja, mergeti la un medic infectionist pentru prescrierea unui tratament.

 2. Nicu spune:

  Dacă am fct sex oral reciproc si ea are hiv ,se poate lua

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Riscul este mic de a lua HIV in cazul sexului oral, deoarece trebuie sa existe urmatorii factori:
   – O rana deschisă in gura dvs.
   – O cantitate suficienta de lichid vaginal sa intre prin acea rana
   – Persoana care traieste cu HIV sa nu fie pe tratament sau sa fie pe tratament si sa fie detectabila
   Daca nu exista o rana deschisa la dvs. in gura, lichidul vaginal ajunge in stomac unde virusul HIV este distrus de catre sucul gastric.

   • Emil spune:

    Bună seara
    Inconștient am beneficiat din partea unei escorte de sex oral neprotejat. La 16 zile de când s-a întâmplat am făcut test Test screening HIV 1/HIV 2 (Anticorpi + Antigen p24) Bioclinica, după la 6 săptămâni am făcut Test screening HIV1/HIV2 (Ac. + Ag. p24) la Synevo, apoi la 5 luni am facut test rapid INSTI AUTOTEST HIV, toate au iesit negative.
    Mai este nevoie de alte teste ?
    Mulțumesc

    • Moderator 1 spune:

     Nu, nu mai este nevoie, daca nu ati avut alte situatii la risc de infectare. Daca simtiti ca temerile referitoare la aceasta situatie nu dispar, trebuie sa vorbiti cu un psiholog.

 3. Alexandru spune:

  Dacă am rezultatul analizei echivoc. Și l.as repeta din nou ar fii ok? Stau cu frica în San din cauza asta

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Daca rezultatul e nesigur, trebuie sa repetati testul pentru a putea avea o certitudine asupra statusului dvs. serologic.

   • Alexandru spune:

    L.am repetat din nou și am fost la alt medic sa citească rezultatul. Este negativ. O sa îl mai repet după 3 luni ca să fiu sigur

    • admin spune:

     Acum cat timp a avut loc expunerea la un comportament aflat la risc de infectare?

     • Alexandru spune:

      Acum o luna de zile, dar se pare ca am interpretat eu analizele greșit

     • Alexandru spune:

      Dar din ce am discutat cu persoana respectiva ea ar spune ca nu ar avea nicio problema. Eu am ales sa ma testez ca să știu ce problema am că sa iau masurile din timp

     • admin spune:

      Pentru linistea dvs. va puteti testa si la 3 luni de la momentul expunerii.

 4. Bogdan spune:

  Buna … am avut un contact sexual anal, dar am penetrat doar de 3 ori fără prezervativ … care este riscul sa ma fi infectat??

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Sexul anal neprotejat este considerat comportamentul cu riscul cel mai crescut de a lua virusul HIV. Cu toate astea, daca exista lubrifiere buna, riscurile scad, deoarece la partenerul receptiv nu se mai formeaza microleziuni in interiorul anusului. Ca si cale de acces, secretii anale sau sange trebuie sa intre prin uretra penisului dvs. sau prin microleziuni formate in timpul actului pe capul penisului. Sexul anal receptiv neprotejat este mai la risc ca sexul anal insertiv. Ca transmisia sa aiba loc, cumultativ trebuie indeplinite urmatoarele lucruri:
   – persoana receptiva la sexul anal sa fie infectata si sa nu stie
   – sa existe microleziuni pe capul penisului dvs.
   – o cantitate suficienta de sange sau sevretii anale sa intre prin microleziuni/uretra penisului
   Va recomandam pentru a putea sa va linistiti sa va testati cu teste de generatia a IV-a la minim 6 saptamani de la expunerea la comportamentul încadrat in grupa de risc.

   • Anton spune:

    Bună ziua , am făcut sex cu o prostituata in prezervativ , oral și vaginal dar vaginal citeva secunde am șanse să fi luat o boala ?

    • admin spune:

     Orice contact sexual neprotejat poate avea risc de infectare cu HIV. Cu toate astea, contactele sexuale neprotejate cu cel mai mare risc sunt cele anale si vaginale, iar contactul sexual cu riscul cel mai scazut este cel oral.

     • Gheorghe spune:

      Am făcut sex oral și vaginal cu o necunoscută a zis că nu are nici o boala după 3 săptămâni mă luat o durere de testicule nu prea tare și mâncărimi doar atât am făcut analize și nu mi-a ieșit că aș fi luat vreo boala

     • admin spune:

      In situatia descrisa de dvs. este foarte greu sa se evalueze un risc, iar productia de anticorpi, cu privire la HIV, este detectabila dupa 4-12 saptamani de la infectie.

 5. Andrei spune:

  Daca am avut un contact sexual protejat cu o fata si am rani la degete(pielite rupte),iar acestea au ajuns in zona vaginului dar nu inauntru sunt sanse de infectie?

  • admin spune:

   Nu exista sanse de infectie. Teoretic ca sa existe un risc trebuie ca suficient lichid vaginal de la o fata infectata cu HIV care sa nu fie pe tratament sau sa fie pe tratament ARV si sa fie detectabila(dupa minim 6 luni de tratament persoana poate ajunge nedetectabila si nu mai poate transmite pe cale sexuala) sa intre prin acele leziuni provocate de ruperea pielitelor de la degete, lucru putin probabil.

 6. Angelescu Claudiu spune:

  Dacă am beneficiat de felatie neprotejat pot sa fiu infectat cu HIV?
  Nu am avut răni vizibile pe penis.

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Sansele sunt foarte mici, mai ales daca sunteti cel care a beneficiat de felatie. Ca transmisia sa aiba loc, o serie de factori trebuie intrunita:
   – persoana care a facut felatia sa fie infectata si sa nu stie, ori sa nu fie pe tratament pentru HIV(O persoana care traieste cu HIV si urmeaza tratamentul, nu poate transmite pe cale sexuala virusul)
   – persoana care a facut felatia, trebuie sa aiba rani deschise in gura astfel incat sa curga suficient sange(prin saliva nu se transmite)
   Totodata ca transmisia sa aiba loc, cand se intampla felatia, ca si cale de acces a virusului in organismul dvs, reprezinta microleziunile de pe penis sau chiar uretra.
   In concluzie, o cantitate suficienta de sange infectat trebuie sa intre prin microleziunile formate pe penis sau pe uretra penisului, lucru putin probabil sa se intample, tocmai de aceea actul sexual oral este considerat ca avand riscul cel mai minim de infectare.

 7. Cerga Serghei spune:

  Am făcut sex neprotejat cu o femeie de aproape 2 luni în urmă a doua zi a început samă manince penisul acum cînd mă excit tot mă maninca penisul limba mii albicioasă dimineata mă uirinez o culoare ruginită ce poate fi asta?

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Luati legatura cu un medic dermato-venerolog, nu sunt simptome specifice de HIV, ci de o infectie de o alta infectie cu transmitere sexuala. Tot el o sa va recomande sa faceti si un test HIV pentru a exclude aceasta posibilitate.

 8. Elena spune:

  În urma cu 1 an, fostul meu prieten a aflat ca este infectat cu HIV. În urma cu 3 ani a fost cu o tipa de la care a fost infectat.la 1 an după ce s-au despărțit, am fost noi împreună și am făcut sex neprotejat,fara ca el sa se termine în mine. La aproape 1 an după ce ne-am despărțit el a aflat ca are HIV. Mie acum mi-a spus,pt ca ii era teama ca îl judec. Eu nu am niciun simptom. Analizele anuale de sânge mi le-am făcut. Am fost și la gineco și mi-am făcut papanicolau. Ar trebui totuși sa îmi fac testul pt HIV? Cât am fost noi împreună, el spune ca își făcea analizele frecvent și s-a testat pt HIV, știind ca fosta lui era pozitiva și mereu avea testele negative. E posibil ca el sa și fost depistat pozitiv la app 2 ani de când s-a despărțit de ea?

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Singura modalitate prin care puteti sa vedeti daca aveti HIV este sa va testati, deoarece nu are simptome si nu se vede la gineco sau la analizele uzuale de sange.

   Toate cele bune!

 9. Dan spune:

  Buna ziua
  După 8-10 ani in urma să introdus o injecție necunoscuta in deget din greșeala afara
  Acum sunt sănătos .
  Am mai fost la alte spitale și policlinici pentru analize diferite nu la sida ci la alte boli la gripa , angina și altele și tot ok .
  Insa vreau sa știu dacă e să îmi fac griji.
  Acum am 16 și mă simt bine sănătos

  • admin spune:

   Singura modalitate prin care poti sa vezi daca ai sau nu HIV, e sa te testezi. La varsta de 16 ani te poti testa fara acordul parintilor.

 10. admin spune:

  Buna ziua,

  Nu sunt sanse ca testul sa iasa pozitiv.

 11. Sofronie cristinel spune:

  Bună seara as dori sa aflu daca am virusul HIV că trăiesc de 1 an de zile cu o fata care nu îți respectă tratamentul am folosit toate adică periuță si pasta de dinți a ei și unghera ei am făcut mereu și mereu fac sex neprotejat nr nr de contract vă rog

 12. Alex spune:

  Daca la 90 de zile de la presupusul moment al infectarii am efectuat un test anti hiv la bioclinica si a iesit negativ , ce sanse sunt sa se pozitiveze la 6 luni?

  • admin spune:

   nu exista sanse sa devina pozitiv daca testul a fost de generatia a IV-a si nu au mai existat situatii cu risc de infectare.

 13. Ciprian spune:

  Am facut sex neprotejat cu o fata la începutul lu februarie anul trecut sj mam testat la începutul lu august la secția de boli infecțioase, rezultatul mia venit după o saptamna sj a fost negativ si nu stiu dacă e sigur acel rezultat

 14. Ioan spune:

  Buna sunt casatorit de 13 ani cu iubuta mea si avem 2 copii sanatosi fara prolbeme copii sunt in afara problemelor de risc hiv asa nea spus dr general de la matei bals bucuresti . eu fac regualt teste hiv in fiecare an si sunt negativ . nu facem sex protejat timp de 12 ani dar in schimb slava Domnului nu imi iasa pozitiv . O explicatie va rog

  • admin spune:

   Nu inteleg intrebarea, o poti face mai specifica? Atata timp cat exista fidelitate, nu aveti cum sa deveniti pozitiv. Exista un risc de infectare daca nu a fost sterilizat intrumentarul de la: medicul dentist, manichiura/pedichiura, salon tatuaje/piercing, frizerie.

 15. Dani spune:

  Salutare!

  S a întâmpat sa am o semi escapada cu un tip. Tip care are hiv, dar sub forma nedetectabila. Eu știam asta. În ziua în care să ne vedem am mers la dentist și am întrebat dacă se poate face sex oral. Eu am un tic nervos. Îmi mușc pereții cavității bucale și îmi era teama sa nu se întâmple ceva. M am gândit sa nu am o iritație sau o rana. Doctorul mi a zis ca am o mica iritație și ca nu crede ca s ar întâmplă ceva, dar spre siguranta mea, cel mai bine ar fi sa stau liniștit. Am ajuns la tip, ș
  lucrurile am decurs normal și a venit acel moment de sex oral. Am zis ca am o mica zgârietura si l am intrebat dacă este ok din experienta lui. El a zis da și am zis hai sa încerc, doar ca nu m am simțit confortabil. Precizez ca doar am băgat o pentru câteva secunde în gura și nici măcar toată. A durat maxim 2 secunde… Nu s a întâmplat sa fie sex oral nici pe departe. Credeți că exista o posibilitate sa fiu expus unui asemenea risc?

  • admin spune:

   Daca tipul era nedetectabil, nu ai de ce sa iti faci griji. Persoanele nedetectabile nu pot transmite virusul prin contacte sexuale neprotejate.

 16. Mihai spune:

  Am fost cu o fata si i-am bagat doua degetele in vagin iar dupa m-am masturbat cu ejaculare.Sunt sanse sa ma fi infectat?

 17. Aurel spune:

  Buna, as dori sa întreb virusul se afla in saliva ?

  • admin spune:

   Se afla in saliva, dar intr-o cantitate extrem de mica, ceea nu face salica sa fie fluid infectant.

 18. Nila spune:

  Buna am avut contact sexual cu o persoana care este hiv positiv sub tratament adica la control ii iasa testul negativ. Am facut testul rapid acasa si a iesit negativ care ar fii sansele sa fii primit virusul

  • admin spune:

   Daca persoana traieste cu HIV si are statutul nedetectabil datorita tratamentului nu are cum sa transmita virusul prin contact sexual neprotejat.

 19. Grigore spune:

  Daca ai avut contactul cu o persoana in 2019 si sa zicem acum in 2021 doresti sa faci un test, este normal ? adica va arata daca ai sau nu ai ceva ?

  • admin spune:

   Daca faci acum un test poti vedea. Trebuie sa treaca minim 6 saptamani de la situatia cu risc de infectare si folosit un test de generatia a IV-a.

 20. Edy spune:

  De unde se poate cumpăra test HIV ,se poate lua din farmacii sa l poți face singur

  • admin spune:

   Din pacate nu se mai gasesc in Romania. Trebuie comandate international de pe diferite site-uri.

   • Grigore spune:

    Eu am facut un test din ala express cu preluare sange care ulterior se plaseaza pe aparatul acela special care arata daca persista HIV 1, 2 sau Syphillis, mai este nevoie sa fac si ala de generatia a IV-a ? mentionez inca odata ca testul a fost facut dupa 2 ani si 3 luni de la momentul care era suspicios.

 21. Stefan spune:

  Am facut sex protejat cu o fata necunoscuta, iar la final am observat ca avem sange menstrual de la ea, la mine pe abdomend. Imadiat m-am dus la dus la spalat. Ce sanse sunt sa fi contactat virusul HIV?

 22. Alex spune:

  Test hiv negativ la 9 sapatamani la bioclinica după un sex oral neprotejat??? Este concludent?

  • admin spune:

   Daca testul era de generatia a IV-a(adica detecta si antigen-ul) inseamna ca a trecut perioada de fereastra imunologica de 6 sapamani pana cand apare antigen-ul si rezultatul este unul negativ.

 23. Apafi Ionel spune:

  Buna ziua!
  Am avut un contact sexual oral neprotejat cu o tipa ( mai exact ea mi-a făcut o felatie).
  Nu am vreun simptom de nici fel sau vreo suspiciune. Tin sa precizez ca nici nu am avut in acel moment vreo rana sesizabilă pe penis.
  Dar pentru ca nu o cunosteam pe tipa și totuși a doua zi mi-am dat seama ca pare sa fi avut mai mulți parteneri, in cazul in care ipotetic vorbind ar fi fost infectata cu HIV sau alt tip de bts, exista vreo șansa sa îmi fi transmis?
  Mulțumesc anticipat!

  • admin spune:

   Sansele de a contacta HIV sunt destul de mici prin contact sexual oral. Te poti testa pentru HIV la minim 6 saptamani de la contact. Alta infectie cu transmitere sexuala se poate transmite.

 24. Bianca B. spune:

  Bună ziua. Am avut un contact oarecum cu o persoană infectata. Am atins persoana în zona vaginala dar nu în interior, se poate să fi avut mici leziuni la degete, pielite rupte. La rândul meu am fost atinsă în zona vaginului, fără interior. Țin să Menționez că persoana este pe tratament însă nu știu dacă e detectabila sau nu. Ar fi cazul să fac un test? Există șanse de infectare?

 25. Daniel spune:

  Buna ziua. Au trecut 4-5 luni de la ultimul contact sexual . Am făcut testul și a ieșit negativ, adică HIV 1+2 , metoda îmunocromatografica. Trebuie să mă mai îngrijorez sau sa mai fac vreun test?

 26. sebastian spune:

  buna ziua. intentionez sa ma testez pentru hiv si hepatita b, c la synevo. Va rog sa-mi spune-ti la cat timp de la expunere pot sa fac testarea. Din cate am inteles eu pentru hiv este ok la cel putin 6 saptamani cu testul de gen a-4-a, dar pentru hepatita b si c chiar nu stiu. Multumesc.

 27. Lola spune:

  Buna ziua. M-am întâlnit cu cineva, i-am facut o felatie, am înghițit lichidul primar nu lichidul de ejaculare. Poate transmite virusul HIV dacă este infectat?

 28. Ioana spune:

  Buna seara.In urma cu 4 saptamani am facut sex oral unui baiat apoi am facut sex anal fara prezervativ,timp de 3-4 min.In tot acest timp el nu a ejaculat deloc.Tin sa mentionez ca lubrifierea anusului a avut loc cu saliva.Acum parca am o stare generala ciudata.Zilele trecute ma durea putin capul iar acum mi-a trecut insa parca apar stari febrile.Oare sa ma testez?
  Multumesc!

  • admin spune:

   Simptomele pe care le zici nu au legatura cu HIV. Sexul anal neprotejat este cel mai riscant comportament sexual pentru infectare cu HIV. Testeaza-te la 6 saptamani de la actul sexual cu un test de generatia a IV-a care detecteaza si antigen-ul.

 29. Eftimie Alexandru spune:

  Acum 20 de zile am primit sex oral neprotejat de la o fata. Apoi, la normal protejat s-a rupt prezervativul. Am simtit si eu si ea si imediat am scos penisul, am mers la baie si m-am sapunit bine, iar la 20 de minute cu spirt. Problema e ca ulterior am aflat ca ea … are aceasta ocupatie, ca sa fiu elegant, deci clar mai multi parteneri. Ea spune ca nu are problema…dar…Oare exista risc sa fi contactat HIV?

  • admin spune:

   Sansele sa se transmita la sex oral sunt extrem mici, spre imposibile. Nu te ajuta nici sapunitul si nici spirtul in cazul unei infectari. Daca vrei sa vezi daca ai HIV sau nu, testeaza-te la minim 6 saptamani de la actul sexual cu un test de generatia a IV-a(care detecteaza si antigen-ul).

 30. Eftimie Alexandru spune:

  Credeti totusi ca exista risc, desi a fost doar pentru o secunda, maxim doua? Ce fel de simptome ar putea aparea in acest interval de 2-3 saptamani? Multumesc mult !

  • admin spune:

   Nu exista simptome specifice pentru HIV. Singura modalitate prin care poti sa vezi daca ai sa nu este sa te testezi.

 31. Allex spune:

  Salut am dat o mu..e neprojeata la o fata. Care consuma cocaina .. la 3 zile mi au ieșit niste bube și pete roșii pe piele (pe spate și picioare ) este posibil sa fie HIV ?

 32. Alina spune:

  Bună ziua!Sunt asistenta medicala și astăzi după ce s-a terminat cefazolinul unui pacient infectat cu HIV…în timp ce ii montam perfuzorul la metronidazol m-am intepat cu perfuzorul.Avram mănuși,dar m-am intepat.M-am spalat,m-am dezinfectat dupa aceea.Este posibil sa fi infectat și eu?

 33. Oleg spune:

  buna seara,
  in timpul unui masaj erotic, domnisoara s-a lipit cu vaginul de penisul meu neprotejat aproximativ 15-30 secunde.

  este risc de infectare?

  va multumesc

 34. Ela spune:

  Bună ziua! M-am înțepat într-o penseta nesterilizata.e posibil sa fi luat hiv? M am testat la 3 săptămâni prin teste de generația a-4-a. La câteva zile Am vut cam toate simptomele. Sunt speriata.

 35. Bogdan spune:

  Bună seara! Am făcut sex protejat cu a femeie, mina făcut și sex oral neprotejat, după 3 săptămâni (adică acuma) am o stare de gripa( asemanator cu covid) am grija mereu de sanatatea mea, ce riscuri am sa vi contactat vreo boala?

 36. Marian spune:

  Bună ziua .acum o luna am avut relații intime cu o femeie ușoară.după o săptămână de la contact mia ieșit niște pustule cu capul alb în gură și mă ustură după ce urinez.pînă sa facem sex am făcut foarte puțin 69.am fost la Victor babeș și Colentina unde am făcut vdrl și a ieșit negativ.nu știu ce sa fac ajutați-mă va rog cu un răspuns. Va mulțumesc.

 37. Lefter Valentin spune:

  Menționez ca a fost contactact neprotejat

 38. Tudor spune:

  Buna ziua, in urma cu 4 luni am facut sex neprotejat cu o necunoscuta, de vreo doua saptamani mi-au aparut ca niste bubite albe in zona inghinala.
  Fata respecriva a spus ca a avut hiv, dar s-a tratat.La ce rip de medic trebuie sa merg sa scap de bubitele respecrive si unde imi pot face testul?

  • admin spune:

   la un medic dermato-venerolog. Bubitele nu au legatura cu HIV. Daca fata era pe tratament nu poate transmite HIV.

 39. vasile spune:

  buna ziua am facut un test hiv la pachet cu alte analize medicale pentru angajare au iesit toate bune insa pentru hiv nu stiu sa il interpretez deoarece nu am facut niciodata un test hiv mia iesit rezultate 0.09 Ser Reactiv testul a fost Testare Hiv1+2/Ag.p24 Hiv-1 -Ser-Elisa

 40. Elena spune:

  Buna seara , dacă o fetița a luat Cercelul unei fete cu SIDA poate fii infectata ??

  • admin spune:

   Daca si-au dat gaura amandoua cu acelasi cercel in acelasi timp exista risc de infectare. Daca doar a folosit cercelul de la fata respectiva, iar fata avea cercelul de foarte mult timp si prin urmare gaura vindecata, atunci nu exista riscul de infectare.

 41. bsa spune:

  Bună ziua! Am făcut un test de generația a 4-a la o distanță de 60 de zile de la presupusul moment cu risc de infectare și a ieșit negativ. Mai trebuie repetat și la 90 de zile sau este concludent?

 42. Anna spune:

  Buna ziua!
  Sotul meu a donat singe si s-a depistat k are Hiv . Am dat toate testele necesare si eu si toate rezultate au fost negative . Posibil asa ceva el poziti eu nigativ? Sau poatr fi o eruare

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Pentru un raspuns valid al testelor trebuie sa va mai testati la 6 saptamani de la ultimul act sexual neprotejat. Cat despre sot, in urmatoarea perioada si pana cand devine nedetectabil trebuie sa faceti sex cu prezervativ pentru a nu va putea infecta. Daca intra pe tratament la un moment dat devine nedetectabil si nu mai transmite, dar aici trebuie discutat cu medicul infectionist.

 43. admin spune:

  Nu, nu exista niciun risc.

 44. Eliza spune:

  Am făcut sex vaginal neprotejat acum 10 zile
  Mi am făcut spălătură vaginală după câteva minute că să elimin lichidul seminal
  Există riscul să fi luat hiv

  • admin spune:

   Spalaturile vaginale nu ajuta cu nimic. Va puteti testa la minim 6 saptamani de la contact cu un test de generatia a IV-a ce detecteaza si antigenul si o sa vedeti daca infectia este prezenta.

 45. Radu spune:

  Bună,am șieu o problemă am făcut sex oral reciproc cu un băiat, și am luat gonoree ,dar am o problemă mă cam dor mușchi și încheieturile ,am făcut două teste hiv care au ieșit negativ ,ce părere aveți ?

  • admin spune:

   Buna,

   Din sex oral, chiar daca e reciproc, sansele sunt extrem de mici pentru transmiterea HIV. Daca ai facut testul la 6 saptamani de la contactul sexual, inseamna ca e negativ si nu mai trebuie sa repeti testu.

 46. Eliza spune:

  Am făcut testul HIV1, HIV 2 și antigen p 24,la 17 zile de la un sex neprotejat
  Rezultatul a fost negativ
  Mai este necesară repetare lul și dacă daca da,la cât timp?

  • admin spune:

   Testul ca sa fie relevant trebuie facut la 6 saptamani de la situatia cu risc de infectare. Daca la 6 saptamani de la contact iese negativ, inseamna ca e negativ si nu mai trebuie sa il repeti.

 47. Eliza spune:

  Aș dori să știu dacă se transmite foarte ușor HIV.Am făcut sex vaginal o singură dată cu o persoana despre care nu știu aproape nimic.Daca acea persoană este pozitivă, obligatoriu mi a transmis și mie?

  • admin spune:

   Singura modalitate prin care poti sa vezi daca ai HIV este sa te testezi. Dupa 6 saptamani de la contactul sexual neprotejat testul este relevant.

 48. Costica spune:

  Bună ziua! Mi sa făcut sex oral neprotejat și apoi am făcut sex normal cu prezervativ doar ca prezervativul era pus pana la mijloc penisului. Exista vreun risc? Mulțumesc frumos pt răspuns!

  • admin spune:

   Daca prezervativul a fost folosit corect si nu s-a rupt, atunci nu exista sanse de infectare cu HIV. Sansele de infectare in cazul sexului oral sunt extrem de mici.

 49. Sabin spune:

  Buna ziua . Acum aproximativ 2 ani am avut contact sexual neprotejat vaginal cu o escorta in urma caruia m am ales cu chlamydya . Testul hiv fiind negativ la 1 3 6 luni 1 an . In acesti 2 ani am mai avut cateva contavce sexuale neprotejate cu escorte dar testele mi au iesit mereu negative (de chlamydya m am tratat la perioada respectiva) .ultimul contact a fost un oral protejat de data aceasta prin februarie 2022 , dar testele hiv la o luna respectiv 4,5 luni au fost negative . Sunt ipohondru la baza si ma tot gandesc , este posibil ca acum 2 ani sa ma fi infectat iar testele sa nu poata detecta infectia ? Majoritatea au fost gen a 4 a

 50. Petru spune:

  Buna am avut sex protejat cu o doamna care am cunoscuto prima data din cite am aflat ii placea viata am folosit tot timpul prezervativul doar ca ea avea singerari ca mia ramas pe mini putin singe este un motiv de ingrijorare???

  • admin spune:

   Ca sa se poata transmita, doamna trebuie sa fie infectata, sa aiba viremia detectabila, iar sangele infectat sa intre printr-o rana deschisa a corpului tau sau prin uretra penisului.

 51. Paul spune:

  Buna vin și eu cu o întrebare
  Mi sa făcut un neg pe penis și unul pe testiculul stâng puteți să îmi dați niște informați în legătură cu asta este posibil sa am virus hiv

  • admin spune:

   Buna, nu e HIV. Mergi la un control la dermato-venerolog e posibil sa fie negi genitali, una dintre cele mai comune infectii cu transmitere sexuala.

 52. Darius spune:

  Am făcut testul HIV după 7 luni de la ultimul contact sexual și a ieșit negativ
  Mai este nevoie să repet testul?

 53. Alina spune:

  Contact sexual cu prezervativ cu o persoană infectată, după toate cele ce le-am observat la el posibil presida. am sângerat în timpul actului
  Peste o săptămână prurit cutanat nu intens, iritație cutanată care dispare repede.
  Herpes mic la colțul gurii. tuse uscată nesemnificativă a trecut în aceiași zi, seara 20:30 pirozis, sete, spută spumoasă,
  Peste 3 săptămânk tuse uscată a trecut în aceiași zi.
  Peste 4 săptămâni strănut, ușor curge nasul.durere ușoară în piept pe inspir, înțepătură în gât. De 3 zile transpirații abundente.

  • admin spune:

   Daca actul sexual a fost savarsit cu prezervativ puteti sta linistita. In aceasta perioada de 3-4 saptamani d-abia se formeaza anticorpii anti-HIV.

 54. Zavera Auras spune:

  După mai mulți ani 8 9 10 ani de când am făcut sex cu cineva am aflat că ar fi avut HIV am făcut câteva teste și sifilis și HIV și au ieșit negative totuși mă simt Destul de rău este posibil să am chef nedetectabil Cum aș putea să aflu totuși dacă sunt infectat În primul rând simt că am probleme cu imunitatea Mă dor toate oasele Stare generală proastă

  • admin spune:

   In situatia descrisa de dvs. este foarte greu sa se evalueze un risc. Riscul pare sa fie mic. Ca sa existe risc de infectare este nevoie sa se indeplineasca urmatoarea conditie; sa exista o cale de intrare si un lichid posibil infectat. Totusi pentru linistea dvs. puteti face un test la aproximativ 3 luni de la momentul ultimului contact sexual cu persoana respectiva.

 55. Szep maria spune:

  Buna ziua am toate simptomele in cazul care are HIV cineva candidoza bucala imunitate scăzută dureri articulare febră numai pot 😭 am fost la urgenta și azis că analizie îs bune numai pot ce pot să fie

  • admin spune:

   Buna ziua. In situatia descrisa de dvs. este foarte greu sa se evalueze un risc. Va recomandam sa discutati cu medicul de familie.

 56. Mihai95 spune:

  Bună seara! Am avut un contact neprotejat cu o fată si într-o zi mi sa fixat asta in cap! Că am hiv si de atunci m-am îmbolnăvit de stres. Am așteptat in jur de 10-11 săptămâni după contact, am fost la o clinică si mi-am făcut testul de generația 4 hiv1+2. Rezultatele au fost negative. Credeți că totul este ok și ma pot calmă? Parcă nu pot să-mi scot din cap chestia asta. Am din când în când dureri de cap și câteodată si musculare gen, gamba la piciorul stâng mă doare cateva ore, după cateva zile se mută la dreptul.

 57. Darius spune:

  Se poate lua HIV prin sex oral neprotejat?

  • admin spune:

   Buna ziua! In cazul sexului oral riscul este mic, dar nu 0. . Ca sa existe risc de infectare este nevoie sa se indeplineasca urmatoarea conditie: sa existe o cale de intrare si un lichid posibil infectat. Nu putem sa estimam daca a existat lichid care sa ajunga pe penisul dvs.

 58. Aureliusionut spune:

  Buna ziua! Azi am fost la salon și m-am pensat dar nu știu dacă a sterilizat-o , as putea sa ma infectez cu HIV? Țin sa Menționez ca n-am sângerat doar am câteva punctulețe făcându-le probabil și de la ceară! Mulțumesc

  • admin spune:

   Buna ziua! Ca sa existe risc de infectare este nevoie sa se indeplineasca urmatoarea conditie: sa existe o cale de intrare si un lichid posibil infectat. In situatia descrisa de dvs. este foarte greu sa se evalueze un risc. Riscul pare sa fie extrem de mic.

 59. Cristi spune:

  ACUM 5 ZILE, AM FACUT SEX PROTEJAT, DUPA 1 ZI AU APARUT SIMPTOME DE GONOREE SI CHLAMYDIA. Cred ca am avut o rana deschisa…Se poate sa am HIV?

  • admin spune:

   Buna ziua! In situatia descrisa de dvs. este foarte greu sa se evalueze un risc. Riscul pare sa fie mic. Ca sa existe risc de infectare este nevoie sa se indeplineasca urmatoarea conditie: sa existe o cale de intrare si un lichid posibil infectat. Nu putem sa estimam daca a existat lichid care sa ajunga pe penisul dvs.

 60. Elena spune:

  Buna ziua! Am mai trimis o intrebare..Va rog mult daca imi puteti raspunde..Pe data de 2 iulie am facut sex oral unui băiat care a ejaculat in gura mea, nu am inghitit nimic, am scuipat la baie si am clatit gura. Cand s-au facut 7 saptamani m-am testat cu un test de generatia 4 si a iesit negativ.Trebuie sa mai repet testul de mai multe ori? Va mulțumesc!

 61. Alex spune:

  In urma cu 2 zile am participat la un Show erotic făcut de un transexual.
  Am fost îmbrăcat doar am privit nu a avut loc contact sexual. Teama mea este ca după ce și-a frecat penisul cu același mana m-a atins pe antebraț și pe cotul mâinii la plecare.
  Sa imi fac griji pentru asta? Sa fac analize? Doar asta a fost singura interacțiune între noi. Apoi am spălat zona și igienizat cu spirt. Va rog sa imi răspundeti

  • admin spune:

   Buna ziua! In situatia povestita de dvs. pare sa nu existe risc de infectare. Puteti sta linistit. Ca sa existe risc de infectare este nevoie sa se indeplineasca urmatoarea conditie: sa existe o cale de intrare si un lichid posibil infectat.

 62. Georgiana spune:

  Buna ziua, acum 7 luni am facut sex oral neprotejat iubitului meu , a fost ultimul contact sexual, dar pentru o durata extrem de mica, iar el nu si-a dat drumul , exista posibilitatea de a lua hiv?

  • admin spune:

   Buna ziua! Din situatia relatata de dvs. este greu sa se evalueze un risc. Totusi riscul pare sa fie unul mic.

 63. Lucian spune:

  Buna Ziua! Acu 3 saptamani am saruta in zona anala o persoana de sex feminin.
  Ultima data in iunie 2021 stiam ca viremia mea este ND.In decembrie in urma reevaluarii periodice mi-a fost schimbata schema de tratament de la Combivir+Stocrin la Delstrigo.
  E posibil sa fi transmis virusul acestei persoane in urma sarutului din zona anala?

  • admin spune:

   Buna ziua! Daca virusul HIV a ramas nedetectabil mai mult de 6 luni si ati continuat sa va luati tratamentul atunci nu l-ati dat mai departe. Altfel riscul de a da HIV este unul mic, dar nu 0.

 64. Andrei spune:

  Buna ! Am făcut analiza HIV 1/HIV 2 (Anticorpi + Antigen p24) de la aprox 8 sapt de la ultimul contact sexual și a iesit negativ. Azi mi-am cumpărat un masturbator care imita vaginul. Prostia mea a fost ca nu l-am spălat inainte de a introduce penisul. Menționez ca a fost sigilat și coletul a fost trimis prin curier in 2-3 zile. Sunt șanse sa fi contactat ceva de la jucăria sexuala ? Mulțumesc !

  • admin spune:

   Buna ziua! Este greu sa se evalueze un risc din situatia relatata de dvs. Jucariile sexuale pot transmite HIV-ul. Daca a fost sigilat sunt sanse minime sa fi fost folosit de altcineva inainte si livrat ulterior.

 65. Popescu Andrei spune:

  Buna ziua, spre rusinea mea am trecut pe la o prestatoare de servicii. Totul protejat, pana cand prezervativul s-a rupt.
  Am sesizat repede asta, doar ca pret de cateva secunde a existat contact direct vaginal.

  La doua zile dupa a inceput o mancarime neregulata pe tot corpul, nu foarte persistenta dar care ma pune pe ganduri.
  Pe langa mancarime am si niste mici dureri articulare si musculare.
  Scaunul doua zile a mesit mai moale, dar nu diaree.
  Mai am ca bonus o durere in gat insotita de secretii nazale.
  Credeti ca pot fi infectat cu HIV, iar simptomele sa apara asa repede?

  • admin spune:

   Buna ziua! Sansele de infectare exista. Reactiile nu apar atat de devreme. Pentru linistea dvs. faceti un test de generatia 4-a dupa 4 saptamani de la posibila infectare sau daca este de generatia 3-a, faceti-l dupa 3 luni.

 66. Cristina spune:

  Buna ziua! Acum 2 săptămâni am făcut sex normal neprotejat cu partenerul meu, care mi-a spus pe urmă, că înaintea mea a avut multe femei. Acum am intrat în paranoia. De ieri am dureri în zona joasă a abdomenului, și o usturime ușoară în zona uretrei. Alte simptome nu am. Ce șanse sunt să fie hiv? Aștept să treacă alea 6 săptămâni să fac testul?

 67. Ilie spune:

  Buna ! Am făcut analiza HIV 1/HIV 2 (Anticorpi + Antigen p24)(negativ)la patru saptamini și o zi de la un sex oral este concludent

  • Moderator 1 spune:

   Daca este un test de generatia a 4-a, e concludent. Insa e bine sa repetati testul dupa 3 luni, pentru a fi complet sigur.

  • Ilie spune:

   Am făcut testul si la 3luni si 5zile synevo mai trebuie sa îl mai repet?

   • admin spune:

    Medicii recomanda inca o testare peste alte 3 luni, sa fie siguranta maxima.

    • Ill spune:

     Am repetat testul la 178de zile Hiv antigen anticorpi p24 (negativ)pot să mă liniștesc nu au mai existat nici un contact in cele 6luni? mulțumesc

 68. Albert spune:

  Buna ziua! Am avut o experiență sexuală cu o fata infectata cu HIV,își ia tratamentul, dar nu știu dacă este nedetactabila. S-a întâmplat doar sa ne sărutăm și apoi eu doar i-am introdus degetele in vagin. Nu am rani bucale deschise, dar am o măsea care trebuia plombata și este gol spre canalul măselei. Menționez că nu aveam rani deschise la degetele introduse in vagin. Exista risc de infectare? Va mulțumesc!

 69. Eliza spune:

  Bună seara. In octombrie am avut un contact sexual vaginal cu un baiat pe care nu il cunosc prea bine. La inceput a fost protejat, insa timp de un minut jumate a fost fara prezervativ. Mentionez ca nu a ejaculat in mine. De ceva timp am stari ciudate si mancarimi pe scalp si in zona intima. Am fost la ginecolog si mi-a spus ca este o vaginita. Care sunt sansele infectarii?

  • Moderator 1 spune:

   Sansele exista, e greu sa se estimeze nivelul lor, pentru ca depind de el, daca era infectat cu HIV in primul rand, daca lua tratament, daca era nedetectabil, etc. Nu aveti cum sa stiti, trebuie sa va testati si sa invatati din experienta asta ca trebuie sa fiti mai atenta data viitoare. O sa fie bine!

 70. Arx spune:

  Buna ! Am făcut analiza HIV 1/HIV 2 (Anticorpi + Antigen p24)(negativ)12saptamanini de la un sex oral neprotejat mai trebuie sa repet la 3luni?

 71. Jhon spune:

  Buna ziua !
  Acuma un an de zile am avut o relație de câtva luni cu o doamna măritată ! Mai bine spus 3 luni de zile
  Am avut nenumărate acte sexuale niciodată protejate, plus îmi amintesc o data cu sângerare , de un an de zile stau în stres și frica . După ce ne-am despărțit au început o groaza de simtome , ea spunându-mi ca are probleme cu imunitatea susținând ca are ceva autoimun ! Am început testările la 1 luna la 3 luni la 5 luni la 6 luni la 9 luni la 1 an după eveniment. Toate testele fiind negative . Problema e ca am unele simptome ce persista manacarimi pe corp gura uscata dureri musculare articulati insomnii uneori . Am fost depistat cu candidoza stomacala la un control amănunțit, asta știu ca doar la persoanele cu imunitatea scăzută apare . Ma sperie faptul ca respectiva mai mereu e pe la controale și operați plus ca posibil sa ma fi mințit. și plus simptomele mele ce persista . După un an de teste mai trebuie sa continui cu testarea ? Va rog un răspuns dacă se poate , de un an nu am relație și nici nu pot întra într-o relație neștiind ce și cum . Mulțumesc mult

  • admin spune:

   Daca testele au iesit negative, nu este HIV. Nu va mai testati de HIV. Daca nu trece, mai vedeti si alti doctori, sunt multe boli pe lume, poate fi si spaima care sa se somatizeze, atacuri de panica, etc.

 72. Radu spune:

  Bună seara. Am beneficiat de sex oral neprotejat de la o prostituată, modul hard pana în gat, la finalizare am observat ca vârful penisului fusese atins cu vreun dinte și sangera. Eu sunt perfect sănătos, exista vreo posibilitate sa fi luat ceva, cel mai grav ar fi hiv. Ma macină gândul de ma omoară. Menționez ca au trecut aproape 3 luni de zile de la contact. Ce-mi recomandați și ce credeți ca as fi putut păți. Îmi induc și niște stări de panica groaznice. Mulțumesc anticipat din suflet!

  • admin spune:

   Puteti sa luati mai multe, insa nu trebuie sa va panicati asa, ci doar sa va protejati data viitoare. Mergeti sa va testati pentru HIV si hepatite, cel putin. Eventual vorbiti cu un medic infectionist sau dermato-venerolog.

 73. Jhon spune:

  În primul rand va mulțumesc pentru răspuns!
  Deci în privința asta ar trebui sa ma liniștesc, bănuiesc ca dacă era hiv trebuia sa iese la testare , ultimul test facut exact la un An și fiind negativ .
  Problema e ca simptomele Ma omoară și nu știu încotro sa mai merg și ce fel de doctor sa apelez . Va rog cu un sfat dacă se poate ?
  Va mulțumesc

 74. Adonis spune:

  Bună ziua am avut contact cu fata care dupa 2 săptămâni mai târziu a aflat ca e pozitiv hiv
  Contactul sexual a fost unul foarte scurt doar am introdus capul penusul de câteva ori după care mam oprit pentru ca zicea ea ca simte o usturime … acuma sunt într-o stare de panica sunt șanse mari pentru a fi contactat virusu

  • admin spune:

   Niste riscuri exista. Transmiterea HIV depinde de multi factori, nu se face atat de usor. Daca ea stie ca e seropozitiva, probabil este deja pe tratament, daca e pe tratament sunt sanse foarte mari sa fie nedetectabila si sa nu transmita virusul. Singura cale sa aflati va fi sa urmati protocolul de testare HIV, la 4 saptamani cu un test HIV de generatia a 4-a, apoi dupa alte 3 luni inca un test. Oricum ar fi, va fi bine, acum exista tratament si speranta de viata e aceeasi ca si la persoana neinfectata cu HIV.

 75. Darius spune:

  Buna ziua. Inainte de sex cu o escorta m-am jucat cu mana la pasarica ei ,dupa aia am incercat sa-mi pun prezervativul pe Penis tot cu aceea mana. Am observat ca aveam lichid seminal de la ea pe mana si incercand sa-mi pun prezervativul am atins mana cu lichid de penisul meu. Este vreo sansa sa fi luat vreo boala?? Va Multumesc

  • admin spune:

   E greu de spus, sunt mai multe boli cu transmitere sexuala, se poate spune ca exista un risc. Legat de HIV, sansele sunt mici, insa ar fi bine sa va faceti testul HIV.

 76. Mario spune:

  Am făcut test HIV la Bioclinica , la 2 săptămâni , 4 săptămâni , 8 săptămâni și la 3 luni și 6 zile de la contactul sexual. Testul era cu tot cu antigen. Au ieșit toate negative. Pot să mă opresc din testat? Nu au mai existat alte riscuri de infectare de la ultimul.

 77. Arx spune:

  Buna ziua am repetat testul si la 3luni ai 4zil hiv 1/2 combo synevo generația 4 mai trebuie sa îl mai repet mulțumesc.?

 78. Razvan spune:

  buna dimineata
  Ieri m-am vazut cu o fata, am penetrat-o cu degetul, sex normal protejat si dupa ejaculare mi-a facut sex oral neprotejat cateva secunde,este posibil sa fi luat ceva daca si ea si eu eram umezi pe degete de la ea, ea fiind foarte umeda?
  si sa fi ajuns ceva cand am pus prezervativul?
  M-am si sarutat cu ea ,cu limba.
  Dupa ce perioada pot sta linistit cu testul hiv?
  Multumesc si sanatate tuturor

  • admin spune:

   HIV se poate transmite prin sex neprotejat, oricum ar fi el, oral, vaginal, etc. Nu se transmite atat de usor, depinde daca ea este infectata, daca este pe tratament poate sa nu transmita, etc. Pentru linistire, test HIV de generatia a 4-a dupa 4 saptamani, reluat apoi dupa alte 3 luni.

 79. Alexx spune:

  Buna ziua am făcut un test la 6saptamani unul la 3luni și altu la 5luni toate generată 4synevo negativ mai trebuie să mă măi testez?

 80. Ludmila spune:

  Buna ziua, O recomandare pentru un test rapid pe care l putem face acasa și cât de sigur este un test rapid

 81. alexandru spune:

  salutare, am intretinut relatii sexuale cu o tipa, neprotejat, fara sa i stiu istoricul. la 1 sapt, am avut o eruptie cutanata, fara alte simptome. am vizitat: victor babes, spit militar si colentina, 3 medici pe dermato au mentionat ca eruptia este pe caz de alergie ori viral ( dar fara leg cu HIV) am asteptat 1 luna, mi am facut autotest anticorpi si a iesit negativ, plus o hemoleucograma completa pentru a verifica daca sunt si alte modificari. sa repet iar testul?

  • admin spune:

   Da, dupa alte 3 luni, e foarte putin probabil sa se schimbe ceva, dar e bine sa va linistiti dv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.