Autotest VIH®

Dacă preferi să te testezi acasă, într-un mediu familiar ție și în deplină confidențialitate, poți opta pentru varianta autotestului HIV.

Unde se găsește Autotest VIH® ?

Autotestul nu este disponibil în farmaciile din România, însă poate fi comandat online de pe site-ul producătorului AAZ- LMB, Franta. Pentru a comanda testul, citește aici. În caz că doriți să comandați va trebui să plătiți și transportul până în România.

Este rezultatului autotestului 100% sigur?

Pentru ca rezultatul să fie cât mai concludent, este important ca testul să fie făcut la 3 luni după expunere la virusul HIV, să respecți toți pașii enumerați în prospectul produsului, iar testul să fie în perioada de valabilitate.

Cine poate face un autotest HIV?

autotest VIH® este pentru persoanele care doresc să-şi cunoască starea de sănătate din punct de vedere al infectării cu HIV. Este o altă modalitate dispobillă pentru cei care vor să își cunoască statutul. Mai multe despre modalitațile de testare în România, citește aici.

Cum se realizează un Autotest VIH® ?

Autotestul se realizează printr-o picătură de sânge prelevată din vârful degetului. Testul poate fi făcut acasă, în deplină intimitate şi confidenţialitate; durează aproximativ 5 minute, iar rezultatul se obține în 15 minute.

Îți recomandăm ca înainte să faci testul să urmărești următorul clip video pentru a recunoaște cu ușurință pașii de realizat.

Am nevoie de asistenţă sau sfaturi pentru a face autotestul. Poate să mă ajute cineva?

Dacă ai întrebări sau vrei să afli mai multe despre autotest, ai  nevoie de ajutor ȋn utilizarea testului sau interpretarea rezultatului sau dacă pur și simplu ai  ȋntrebări legate de HIV, poți să suni la UNOPA și vom sta de vorbă cu tine!  Poți să ne apelezi oricând de luni-vineri, între 9:00-17:00, la numarul de telefon 0735 853 569

 

CITEȘTE MAI DEPARTE:

14 răspunsuri la “Autotest VIH®”

 1. ionut spune:

  Buna seara care test hiv e de generatia a4a si cat costa..m am uitat pe preturi la teste si difera..vreau sa stiu care e acela am inteles ca la 6saptamani inti apare clar daca esti infestat sau nu…sa nu mai astept 3 luni sau la 6 luni ma distruge psihic gandul ca as avea hiv..Astept un raspuns

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Testele de generatia a IV-a sunt cele care detecteaza si antigen-ul, nu doar anticorpii. Antigen-ul apare de la minim 6 saptamani de la expunerea la risc, anticopii apar in medie intre 3-6 luni. Intrebati la orice clinica privata, daca testul respectiv detecteaza si antigen-ul, asa puteti verifica daca testul este de generatia a IV-a sau nu.

 2. Alex spune:

  Buna. Am fost la o escorta neam sarutat pe gura apoi ea mia fercato pana la ejaculare. E posibil sa contactez hiv daca ea avea? La hemograma completa se poate depista hiv?

  • admin spune:

   Din activitatile sexuale pe care le-ati facut nu aveti cum sa luati HIV. Prin masturbare(fie si reciproa) si sarut virusul nu se transmite.

 3. Petru andrei spune:

  Bună ziua
  Aseară mia strâns mana (adică salut) cu o persoana care este infecata cu SIDA după mia oferit o tigara din pachetul lui și eu am acceptat-o dar o tigara care era într-un pachet nou el mia oferit-o și eu am acceptat-o chiar am și fumat acea tigara pt ca am văzut ca mia dat-o din pachet se poate sa fi luat și eu de la dansul

 4. jorj spune:

  am avut 2 teste la 1 an si ceva dupa un eveniment neplacut, perioada dintre teste a fost de 6 luni.
  Ambele negative, la regina maria, sunt o clinica de incredere?

 5. Florina Adelaide spune:

  Daca într-un accident (ruperea prezervativului in timp ce a ejaculat) cineva sanatos poate lua HIV de la cealaltă persoană care e infectata deși e sub tratament și rezultatele analizelor HIV ale persoanei infectate sunt foarte bune? Va rog să răspundeți

  • admin spune:

   Buna ziua! Daca persoana cu HIV are HIV-ul nedectabil de cel putin 6 luni si isi ia tratamentul in continuare nu poate transmite HIV-ul mai departe. Daca nu se indeplinesc aceste conditii, atunci riscul de infectare este mare.

 6. IonescuA spune:

  Modificarea valorilor care masoara incarcarea virala de ex: 0.267 si apoi 0.287, la distanta de 6 luni intre cele 2 teste ar trebui sa ma ingrijoreze?

  • admin spune:

   Buna ziua! Va rugam sa luati legatura cu medicul de la centru regional la care sunteti in evidenta, el fiind cel mai in masura sa va interpreteze analiza. Noi nu suntem medici, nu avem dreptul sa interpretam analize. In plus, ne lipsesc niste informatii, nu stim la ce se raporteaza cifra scrisa de dvs. si care este unitatea de masura. Ce stim este ca era bine sa scrie nedetectabil in dreptul analizei, tocmai de aceea e bine sa vorbiti cu medicul dvs.

 7. Marius spune:

  Bună ziua!
  Am avut un contact sexual oral neprotejat cu o prostituată, la final am observat ca vârful penisului sangera, precizez ca am facut un sex oral mai dur pana în gat. Ma distruge gândul ca sunt infectat. Ce considerați sa fac și care sunt șansele?
  Mulțumesc din suflet, nu îmi trebuie toată viata mea!!!

  • admin spune:

   La 4 saptamani de la contact, trebuie sa va faceti un test HIV de generatia a 4-a. Va fi bine oricum ar fi, exista tratament in caz ca iese pozitiv, va fi o lectie daca iese negativ. Sansele sunt greu de calculat, statistic sunt destul de mici, dar contactul neprotejat este cu risc de infectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.