Prezentarea Asociatiei Noi si Ceilalti Prahova

Tanara, constituita  in data de 09.09.2008, avand   inregistrare fiscala   cu nr. 24513569  iar domiciliul in Ploiesti, Str. M. Eminescu nr.22, Bl. 3, Scara B, Ap.19, Asociatia “Noi si Ceilalti” Filiala Prahova, lucreaza conform obiectivului pentru care a fost creata – promovarea si apararea drepturilor persoanelor seropozitive, prin proiectele pe care le  deruleaza.
Acestea sunt fie  proiecte aplicate si implementate de ea, fie sunt proiecte  aplicate de Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA din care face parte si Asociatia “Noi si Ceilalti” Filiala Prahova  si  pe care Asociatia le implementeaza la nivel local.
Prin proiectul finantat de Directia Judeteana pentru Tineret, intitulat “Tineri suntem toti” s- a reusit  coeziunea unui grup initial eterogen,  format din 15   tineri elevi de la 4 licee ploiestene: Al.I. Cuza, Pedagogic,  Barcanesti  si Liceul de Arte dar si o tanara de la Scoala Post-Liceala Sanitara “Thoma Ionescu”.
Acesti tineri au  sustinut  activitatea asociatiei prin  participarea  la  Campania  Nationala de 1 Decembrie  manifestata la nivelul Municipiului Ploiesti, au sustinut ore de informare  despre HIV/SIDA in randul colegilor  de la liceele din care fac parte, au  colindat institutii  private  si de stat cu ocazia Craciunului, au realizat activitati impreuna cu reprezentantii Bisericii Maica Precista din Ploiesti. Toate actiunile lor  au avut drept scop sustinerea obiectivelor asociatiei si   a tinerilor  seropozitivi pe care ii reprezinta.
Prin proiectul reprezentat de materializarea Ghidului de bune practici “PUTERE SI VIATA ALATURI DE PERSOANELE SEROPOZITIVE”,  ghid adresat in primul rand cadrelor medicale si cadrelor didactice, s-a reusit informarea la nivel de 3 localitati: Tg. Mures, Barlad, Ploiesti a reprezentantilor  institutiilor cu care  o persoana seropozitiva vine cel mai des si mai mult in contact: la scoala, la medic sau pentru realizarea  anchetelor sociale.  Subliniem ca acest proiect a fost  initiat de Asociatia noastra si   implementat in colaborare cu asociatiile de profil din  localitatile  amintite.
Finantat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, proiectul si-a propus informarea  si sensibilizarea cadrelor medicale si didactice privind  pastrarea confidentialitatii si promovarea atitudinii de nediscriminare fata de persoanele seropozitive.  Reprezinta prima colaborare dintre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si o Organizatie Neguvernamentala. Redactarea  ghidului a fost realizata de membrii ai asociatiei iar partea  legislative a fost asigurata de CNCD.
In paralel cu aceste activitati a  implementat proiectul UNOPA “From vulnerability to empowerment-educatie pentru viata” care  in luna iunie 2009 s-a incheiat si,   a inceput implementarea  unui proiect pe FSE POS-DRU ce se va derula pe parcursul a 2 ani- ianuarie 2009-decembrie 2011- intitulat  “Investeste in oameni! Integrarea socio-profesionala a  persoanelor seropozitive din Romania”.
In  tot acest timp  prin  psihologul  asociatiei, a  realizat   sedinte de consiliere individuala si de grup  pentru tinerii seropozitivi sau pentru  familiile acestora.
Cu toata aceasta munca  Asociatia nu dispune de un sediu propriu de lucru, ceea ce ingreuneaza mult  activitatea si implicit se  diminueaza rezultatele.
Nu dispune de posibilitatea materiala pentru a sustine o chirie particulara sau  un sediu in cadrul unei institutii( o camera proprie cu acces la baie).
Dvs. cei ce  veti citi aceste randuri aveti posibilitatea de a  usura  eforturile tinerilor voluntari,  ca si a celor seropozitivi, aratand ca  TOTI SUNTEM LA FEL, e nevoie doar sa ne acceptam si  sa acceptam ca si tinerii seropozitivi au dreptul la educatie.
Noi va multumim  pentru   rabdarea de a parcurge aceste  randuri si,   va  uram sanatate deplina, putere de munca si reusite in tot ceea ce doriti sa realizati.

Pentru dvs.
Iolanda Gheorghiu,
Director Executiv, Asociatia “Noi si Ceilalti” Filiala Prahova
Tel. 0724.54.78.70; e-mail: iolanda.gheorghiu@gmail.com
Stefana –Oana Costache,
Psiholog, Asociatia “Noi si Ceilalti” Filiala Prahova
Tel. 0726.189.266; e-mail: tiffaniro@yahoo.com
Semnatura financiara a asociatiei: Cont IBAN RO 07 RZBR 0000 0600 1103 8188 Banca Raiffeisen Ploiesti

4 răspunsuri la “Prezentarea Asociatiei Noi si Ceilalti Prahova”

 1. Iancu gheorghe spune:

  V-am sunat eri pentru o informație o prietena de a mea este internata la spitalul Băicoi aruncată de spitalul județean și voiam o informație de unde pot procura niste medicamente pentru sida este in stare avansată și mă arunca de la un spital la altul și ea mai are foarte puțin de trăit și aș fi dorit să ii mai lungesc câteva luni viața dar nu cred că am nici o șansă mâine o să încerc să vă contactez

  • admin spune:

   Buna ziua,

   Va rugam sa ne sunati la nr. de telefon 0735 853 569 pentru a discuta mai multe despre caz.

   Toate cele bune!

 2. Rosu Alina Genoveva spune:

  Bună ziua. Sunt seropozitivă din anul 1989. Am urmat tratamentul până în anul 2000. 6 ani mai târziu,am rămas însărcinată și am reluat tratamentul din nou pentru copil. După ce născut,am renunțat definitiv la tratament. Am nevoie să discut cu cineva care mă poate îndruma. Sunt născută în București cu domiciliul actual în Ploiești de aproximativ 9 ani. Am nevoie de sfaturi și aș dorii să reîncep tratamentul retroviral. Nu am mai făcut de foarte mulți ani analize pentru a îmi afla cum stau cu CD4. Mulțumesc și aștept cu nerăbdare un răspuns de la Dvs. Zi frumoasă.

  • Moderator 1 spune:

   Buna ziua, trebuie sa mergeti cat mai repede la Institutul Matei Bals din Bucuresti. Gasiti acolo medicii care va pot ajuta sa reluati tratamentul. Ma puteti suna la 0724355878 pentru a discuta mai in detaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.