Descriere proiect

Îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc cu HIV în pandemia de COVID-19

Federația UNOPA implementează pe o perioadă de 12 luni proiectul “Îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc cu HIV în pandemia COVID-19” ce vine în ajutorul PLHIV afectați de pandemia de Sars-Cov-2. Proiectul este susținut de un grant din partea Gilead Sciences Europe Ltd, în valoare de 68000 RON.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

  1. Creșterea accesului la consiliere, diagnosticare și servicii de tratament pentru 250 de PLHIV în următoarele 12 luni
  2. Creșterea accesului la informație privind HIV/SIDA și COVID-19 în spațiul online

Activitățile proiectului constau în:

  1.  Sprijin de la egal la egal pentru PLHIV. Serviciu prin care persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA pot discuta direct cu alți pacienți voluntari pentru a face schimb de informații și a le valida emoțiile, sentimentele astfel încât să învețe să gestioneze diferite aspecte care pot apărea în viața unui pacient.

Posibilitatea de a vorbi cu alți pacienți aflați în aceeași situație este un real ajutor în depășirea obstacole în ceea ce privește infecția, în eliminarea temerilor nejustificate și în crearea competențelor de adaptare la infecție, cât și întărirea încrederii în sine.

  • Webinarii live pe Facebook. Discuții și prezentări ale medicilor infecționiști pe diverse teme de interes pentru persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA, precum și profesioniștilor activi în domeniul HIV/SIDA. În cadrul activității sunt prezentate și informații despre vaccinul care oferă imunitate și previne infecția cu sars-cov-2 care produce boala Covid-19. Webinariile oferă avantajul accesibilității anonime, atât din partea populației generale, profesioniștilor din domeniile conexe HIV/SIDA, cât și persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA. În același timp, materialul video rămâne salvat pe social media, astfel poate să devină o resursă constantă ce poate fi urmărită ulterior pe pagina de facebook UNOPA.

Pentru a putea accesa serviciile finanțate în acest proiect, ne puteti contacta la următoarele numerele de telefon 0735 853 569 / 0733 394 223 dar și pe pagina de facebook a Federației UNOPA.

Proiectul este susținut de un grant din partea Gilead Sciences Europe Ltd

2 răspunsuri la “Descriere proiect”

  1. Șerban spune:

    Bună ziua. Dar un nr de telefon ptr pacienții cu hiv/SIDA,care pot să discute pe whatsap nu există?, un grup de whatspap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.