Conferinta de incheiere a proiectului „Mozaic social”

În sala de sedinte a Primãriei Vaslui, Asociatia Iris Vaslui, în parteneriat cu Uniunea Nationalã a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) au organizat conferinta de încheiere a proiectului „Mozaic Social” finantat prin granturile SEE 2009- 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Având ca obiectiv cresterea gradului de incluziune socialã a persoanelor ce trãiesc cu HIV/SIDA, în cadrul proiectului au fost implicati 1.400 de elevi din aproape toate liceele din judet, dar si tineri de gimnaziu din unele localitãti rurale.

La conferinta de incheiere, Lenuta Nãstrut, presedinta Asociatiei Iris Vaslui, a prezentat rezultatele demersurilor si activitãtilor derulate in proiect: campania de educare in scoli si licee din judetul Vaslui pe tema nondiscriminarii, mese rotunde cu reprezentantii autoritãtilor publice locale.

„Campania de informare „Eu.Tu.Noi.Include si toleranta in obiceiurile tale zilnice!” din cadrul proiectului „Mozaic social” finantat prin granturile SEE 2009- 2014, s-a derulat in 20 de unitãti scolare si a cuprins 1.400 de elevi, de la toate liceele din Vaslui, de la licee din Barlad, Husi, Negresti, Zoleni, Codãesti, Vetrisoaia, dar si de la scoli din mediul urban si, mai ales, rural.

Tinerii au fost extrem de receptivi si, cred cã din aceastã experientã, toti am avut de invãtat. Ca obiective indeplinite putem aminti si participarea la mese rotunde a unui numãr de 30 de reprezentanti ai autoritãtilor locale din judetul Vaslui, care vor colabora la identificarea unor idei de actiune pentru viitor adaptate zonei cu privire la aceastã tematicã, dar si pregãtirea unui numãr de 15 voluntari care au fost implicati in mod activ in campania derulatã”, a spus Lenuta Nãstrut.

„Merg in 20 de judete si nu s-a mai intãmplat sã vãd atata implicare si deschidere a institutiilor administrative si a institutiilor publice locale si judetene. Vasluiul poate deveni oricand un model de bune practici in acest sens”, a spus Iulian Petre, directorul Federatiei UNOPA Bucuresti.

„Sustinem actiunile asociatiei, pentru cã aceste persoane au nevoie de sprijin, au nevoie sã fie integrate in comunitate. Vã vom fi alãturi si in viitor”, a spus Doru Sepeniuc, directorul Directiei de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Vaslui, felicitandu-i pe cei care au derulat proiectul.

Cuvinte de apreciere la adresa proiectului si a ONG-urilor implicate au avut si ceilalti participanti, reprezentanti ai Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului Vaslui, ai Centrului Antidrog, ai Directiei de Sãnãtate Publicã si ai Asociatiei „Alãturi de Voi” Romania.

De precizat cã Proiectul a fost finantat prin granturile SEE 2009- 2014*, in cadrul Fondului ONG in Romania, Componenta 2 Justitie Socialã / Subcomponenta 2.2 Combaterea inegalitãtilor sociale, sãrãciei si excluziunii si a avut o valoare totalã de14.869 euro, din care finantare nerambursabilã de 13.369 euro, iar cofinantarea de 1.500 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.