Concurs national de postere „Fii inspirat!” – 2017

Pentru detalii ale concursului etapa a III a – 2018, click AICI.

În acest an, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie – Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA, dorim să atragem atenția populaţiei generale (cu accent pe generaţia de copii şi tineri- elevi de gimnaziu şi liceu) asupra nevoii de deschidere și acceptare a persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA.

De aceea continuăm campania InspiRed cu noi activități!

Cu acordul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, UNOPA derulează concursul național de postere „Fii inspirat!” adresat  tuturor elevilor de gimnaziu si liceu.

Tematica generală a concursului corespunde conceptului de nondiscriminare, acceptare și deschidere față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA.

Noi crede că o persoană deschisă este o persoană care se informează despre ce înseamnă HIV/SIDA, care înțelege că orice context social comun cu o persoană seropozitivă nu reprezintă nici un pericol pentru sănătatea personală, care își crează propriile păreri bazate pe informații verificate, nu pe prejudecăți, o persoană conștientă că fiecare om are propria poveste de viață căreia îi putem aprecia unicitatea,  cineva care apreciază  valorarea umană dincolo de orice afecțiune/boală.

Concursul este structurat în 2 categorii astfel:
– Categoria 1 – Ciclul gimnazial (elevi din clasele V-VIII)
– Categoria 2 – Invățământ liceal, profesional ( participanții din această categorie nu vor depăși vârsta de 19 ani la data înscrierii în concurs)

Calendarul concursului, modalitatea de înscriere, regulile de participare, bibliografia sugerată (etc.) sunt detaliate în regulamentul concursului care poate fi consultat mai jos la categoria „Documente concurs”.

Este foarte important ca atât elevii participanți cât și profesorii coordonatori să consulte în întregime documentele atașate.

Pentru orice întrebări sau informații suplimentare, vă invităm să ne scrieți la adresa programe@unopa.ro sau  să ne contactați la tel:021 319 93 29, persoane de contact: Geanina Surdu, Daniela Manea

Mult succes și așteptăm cu mare interes posterele voastre!

DOCUMENTE CONCURS:

Regulament concurs Fii inspirat!

Afis concurs postere Fii inspirat!

Anunt concurs postere Fii inspirat!

Formular de înscriere_Concurs postere Fii inspirat!

UPDATE:

Formular de consimtamant parinte/tutore

 

 

24 de răspunsuri la “Concurs national de postere „Fii inspirat!” – 2017”

 1. Biro Szasz Eniko spune:

  Buna seara.Sunt profesor consilier scolar din TG-MURES.Am o intrebare legat de concurs..Profesorii coordonatori vor primi o adeverinta sau o diploma de participare , sau un certificat macar care sa asteste participarea la concurs?Va multumesc.

 2. Angela spune:

  Data limită de trimitere a posterelor este 5 dec.2016?

 3. Ioana Carina spune:

  Bună ziua! In regulament nu se precizează. Posterele pot fi realizate si pe carton? Inca o întrebare, daca posterele nu respectă dimensiunea exact de A2 vor fi eliminate din concurs? Multumesc anticipat!

 4. UNOPA spune:

  Intr-adevar data limita pentru trimiterea posterelor este 5 decembrie, data postei. Jurizarea va avea loc pe data de 9 decembrie deci e important ca posterele sa ajunga pana in data de 8 decembrie. Pentru mai multa siguranta va recomandam sa nu asteptati pana in ultima zi, daca intentionati sa trimiteti prin Posta Romana. Daca posterul se trimite prin curierat a doua zi ar trebui sa ajunga la sediul nostru.

 5. UNOPA spune:

  Buna ziua, Posterele pot fi realizate si pe carton. Formatul posterul este A2, dar daca sunt doar cativa mm diferenta nu vor fi eliminate. In schimb daca formatul difera cu mult, adica in loc de A2 va fi A4 sau A3, posterele nu vor intra in jurizare, vor fi eliminate.

 6. Ioana Carina spune:

  Încă o intrebare, posterele pot fi realizate si in creioane colorate si carioci? Multumesc anticipat!

 7. Ioana Carina spune:

  Descrierea trebuie atasata formularui de înscriere sau separată?

 8. elisa orena spune:

  Este nevoie si de formularul cu acordul parintelui?

 9. Ionut spune:

  Cand se vor afisa rezultatele?

 10. Iulia spune:

  pana la ce ora putem trimite desenele?

 11. Baciu spune:

  Am intampinat o problema cu firma de curierat, astfel ca posterele si formularele de inscriere s-ar putea sa ajunga maine cel tarziu. Se mai accepta participarea in cazul de fata?

 12. Alexandra spune:

  Cand vor fi anuntati castigatorii ?

 13. Cocos Alina spune:

  Scoala Gimnazială St.O.Iosif din Tecuci va roagă cand aveti timp sa trimite ti adeverintele de participare la concursul Fii inspirat editie 2016 fie prin postă sau pe adresa cocosalina82@yahoo.com

  • admin spune:

   Ne cerem scuze pentru intarzierea cu care vine raspunsul! Diplomele au fost expediate si in mod normal ar fi trebuit sa aunga. In caz ca ati intampinat probleme, va rugam sa ne contactati. Va multumim!

 14. Andreea spune:

  Cand vom primi diplomele de participare?

  • admin spune:

   Ne cerem scuze pentru intarzierea cu care vine raspunsul! Diplomele au fost expediate si in mod normal ar fi trebuit sa ajunga deja. In caz ca ati intampinat probleme, va rugam sa ne contactati. Va multumim!

 15. Paula spune:

  Cam in cat timp expediați diplomele de participare?

  • admin spune:

   Ne cerem scuze pentru intarzierea cu care vine raspunsul! Diplomele au fost expediate si in mod normal ar fi trebuit sa aunga. In caz ca ati intampinat probleme, va rugam sa ne anuntati. Va multumim!

 16. Popa Andreea Roxana spune:

  Bună ziua! As dori sa va intreb dacă cumva premialtul nu poate participa la premiera tot prin.este premiul sau este dat altui concurent?
  Va mulțumescpentru amabilioane!

  • admin spune:

   Buna ziua! Chiar si in cazul in care premiantul nu poate participa la festivitate, premiul ramane al lui!

 17. Popa Andreea Roxana spune:

  Când se vor afia câștigătorii?

  • admin spune:

   In data de 4 decembrie se vor anunta numele elevior care castiga un premiu, fara a se specifica clasamentul. Acesta va fi anuntat in ziua premierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.