UNOPA lanseaza Raportul de Monitorizare “Drepturile Omului in Context HIV/SIDA”

In perioada  Februarie – Martie 2007, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a desfasurat o cercetare sociologica pe baza de interviuri in randul beneficiarilor a 16 organizatii membre, pentru a monitoriza situatia respectarii drepturilor persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA in perioada iulie 2006 – martie 2007 si  interventiile organizatiilor in directia rezolvarii incalcarilor de drepturi. Cercetarea si-a propus sa documenteze si situatia, atitudinile, valorile, stilul de viata si aspiratiile membrilor organizatiilor. Cercetarea s-a desfasurat in cadrul proiectului „Cresterea capacitatii UNOPA de promovare si aparare a drepturilor omului in sectorul HIV/SIDA” finantat de USAID prin John Snow Research and Training Institute (JSI) in cadrul Iniţiativei pentru Sănătatea Familiei în România.

Prin intermediul monitorizarii respectării drepturilor persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA, UNOPA urmăreşte să documenteze şi să îmbunătăţească promovarea şi respectarea drepturilor acestora în România, să semnaleze problemele existente, să intervina pentru corectarea situaţiilor de încălcare de drepturi, să realizeze advocacy in directia îmbunătăţirii lserviciilor.  medicale şi de asistenţă psihosocială din domeniu. Scopul acestei monitorizări nu este precizia ştiinţifică sau relevanţa la nivel naţional (lucru imposibil in acest context), ci documentarea şi combaterea cazurilor de încălcare a drepturilor persoanelor seropozitive, elaborarea şi iniţierea de demersuri pentru pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA.

Datele din raport sunt rezultatul monitorizării a 282 de beneficiari din 16 organizaţii membre UNOPA aflate în Bucureşti şi 12 judeţe: Giurgiu, Constanţa, Botoşani, Bacău, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Dolj, Neamţ, Suceava şi Vaslui

Download informatia completa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.