Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Vâlcea?

 • Unitățile de testare HIV gratuite, adresa și programul în care publicul se poate adresa pentru realizarea unui test HIV 

Testare HIV gratuita se realizează la  DSP Valcea – Laborator de Diagnostic si investigare in sanatate publica, situat in Ramicu Valcea, str. Decebal , nr. 4A, 0250747720.

Recoltare probe de sange in fiecare zi lucratoare 08.00-12.00

 • Dacă este necesară realizarea unei programări, dacă da, la ce număr de telefon?

Nu este necesara programarea.

 • Ce documente este necesar să aibă asupra sa persoana care dorește să se testeze HIV?

Cartea de identitate.

 • Cât durează in medie toată procedura pentru realizarea testului HIV (de la intrarea pe ușa unității de testare până la ieșire)?

Pentru testul rapid – 60 de min, pentru testul ELISA – 24-72 ore

 • Care sunt etapele procesului de testare HIV?

Persoana se prezinta direct la sediul DSP Valcea, in camera de recoltare/receptie probe de la parter, unde, in urma unei consilieri pretestare, efectuata de catre personaliul medico-sanitar al laboratorului, se recolteaza 2ml de sange, se inregistreaza proba, i se comunica persoanei ora/data la care va reveni pentru a primi rezultatul. Analiza probei se va efectua in incaperea special destinata din cadrul laboratorului, apoi se inregistreaza rezultatul.

 • Care este durata medie până la sosirea rezultatului testului HIV si cum se comunica acesta persoanei care s-a testat?

Test rapid – 60 min;

Test ELISA HIV – 24 -72 ore, personal si confidential, prin comunicare directa si inmanare buletin de analiza, in baza identificarii persoanei (necesar BI/CI).

In situatia in care doua teste ELISA HIV ale aceleiasi persoane sunt pozitive, serul se trimite de catre DSP la Institutul Cantacuzino Bucuresti pentru confirmare W. Blot, in aceasta situatie timpul pana la rezultatul final poate fi de 7-10 zile.

 • Ce demersuri recomandați persoanei atunci când testul este pozitiv?

Se indruma persoana catre Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea, pentru consiliere si luare in evidenta, sau alta unitate de profil, in functie de preferinta persoanei.

2 răspunsuri la “Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Vâlcea?”

 1. Alin spune:

  Sunt minor și am banuieli ca sunt infectat cu HIV după un contact sexual neprotejat, pot venii sa fac testul fără părinți?

  • admin spune:

   Buna,

   Varsta minim de testare fara parinti este de 16 ani. Noi nu facem teste, incercati sa mergeti la un spital de boli infectioase la camera de carda sau daca sunteti din Bucuresti va puteti testa la Asociatia ARAS 021 319 07 71.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.