Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Vâlcea?

 

  • Unitățile de testare HIV gratuite, adresa și programul în care publicul se poate adresa pentru realizarea unui test HIV 

Testarea HIV gratuită se efectuează la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea – Laborator de diagnostic și investigare în sănătate publică, situate în Rm. Vâlcea, Str. Decebal, nr. 4, telefon 0250747720, program pentru recoltarea probei de sânge, în fiecare zi lucrătoare între orele 8-12.

  • Dacă este necesară realizarea unei programări, dacă da, la ce număr de telefon?

Nu este necesară realizarea unei programări, persoana se prezintă direct la sediul laboratorului;

  • Ce documente este necesar să aibă asupra sa persoana care dorește să se testeze HIV?

Persoana care dorește să se testeze va avea asupra sa buletinul/cartea de identitate.

  • Cât durează in medie toată procedura pentru realizarea testului HIV (de la intrarea pe ușa unității de testare până la ieșire)?

Durata medie pentru realizarea testului HIV: testul rapid (60 de minute), testul ELISA Hiv(24-72 ore)

  • Care sunt etapele procesului de testare HIV?

Etapele procesului de testare: persoana se prezintă direct la sediul DSP Vâlcea, laboratorul situat la parterul clădirii, în camera de recoltă/recepție, unde, în urma unei scurte consiglieri pretestare, efectuată de către personalul medico-sanitar al laboratorului, se recoltează 2 ml de sânge, se înregistrează proba, i se comunică persoanei data/ora la care va reveni pentru a primi rezultatul. Analiza probei se va efectua în încăperea special destinată din cadrul laboratorului, apoi se înregistrează rezultatul.

  • Care este durata medie până la sosirea rezultatului testului HIV si cum se comunica acesta persoanei care s-a testat?

Pentru testul rapid, rezultatul se va comunica în 60 de minute; pentru testul Elisa HIV, rezultatul se comunică în 24-72 ore, personal și confidential, prin comunicare direct și înmânare buletin analiză, în baza identificării persoanei(necesar BI/CI).

În situația în care 2 teste Elisa Hiv ale aceleiaș persoane sunt pozitive, serul se trimite de către DSP Vâlcea la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” București pentru confirmare Western Blot, în această situație, timpul până la rezultatul final este estimat la 7-10 zile.

  • Ce demersuri recomandați persoanei atunci când testul este pozitiv?

În cazul unui rezultat pozitiv, persoana este îndrumată către secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, pentru consiliere și luare în evidență, sau către altă unitate de profil, în funcție de preferința persoanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.