Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Bihor?

 • Unitățile de testare HIV gratuite, adresa și programul în care publicul se poate adresa pentru realizarea unui test HIV 

DSP Bihor testare gratuita, Str. Libertatii nr.34 Oradea. Program de recoltare 8-12.

 • Dacă este necesară realizarea unei programări, dacă da, la ce număr de telefon?

Nu este necesara o programare

 • Ce documente este necesar să aibă asupra sa persoana care dorește să se testeze HIV?

Cartea de identitate

 • Cât durează in medie toată procedura pentru realizarea testului HIV (de la intrarea pe ușa unității de testare până la ieșire)?

Durata procedurii : 20-30 min

 • Care sunt etapele procesului de testare HIV?

Etapele procesului: prezentare DSP Bihor, cabinet epidemiologie, consiliere pre testare, laborator diagnostic si investigare de sanatatea publica, consimtamant informat privind recoltarea probei, recoltare proba biologica, efectuare test ELISA, eliberare buletin de analize in plic inchis persoanei testate

 • Care este durata medie până la sosirea rezultatului testului HIV si cum se comunica acesta persoanei care s-a testat?

Durata medie 5-7 zile lucratoare. Daca rezultatul este negativ, buletinul de analize se inmaneaza in plic inchis exclusiv persoanei testate, care este indrumata la cabinetul de epidemiologie pentru consiliere post testare. Daca persoana testata face parte din grupa de risc pentru infectia HIV, se recomanda retestare peste  3 luni. Daca rezultatul este pozitiv, DSP trimite proba pentru confirmare la Institutul Cantacuzino Bucuresti.

 • Ce demersuri recomandați persoanei atunci când testul este pozitiv?

In cazul in care rezultatul testului este pozitiv, persoana beneficiaza de consiliere post testare in cadrul DSP Bihor si este indrumata pentrru evaluare si luarea in evidenta a persoanelor cu infectie HIV SIDA catre Sectia de Boli Infectioase.

8 răspunsuri la “Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Bihor?”

 1. Kerekes András spune:

  Buna seara am făcut două teste la bioinvest , și Mio ieșit de doua ori neconcludent , asta ce înseamnă am boala ?

 2. Radu spune spune:

  Bună ziua am făcut două teste pt hiv la laboratoru regina maria și au ieșit negativ ,testarea am făcut-o la aproximativ 6 săptămâni și două trei luni de la posibila infectare,mă dor mușchi și încheieturile și am zenzația de gît uscat,sînt stresat la maxim ce părere aveți?

 3. David spune:

  Buna ziua in urma cu 20 de zile am avut un contact sexual cu o dama de companie care era cam ciudata de felul ei… Oral neprotejat iar normal protejat, tin sa mentionez ca nu am fost in deplinatatea facultatilor mentale sii i-am facut si eu, ei oral! De alalta ieri am un fel de gripa urata cu ganglioni umflati cu o pelicula alba pe ei care se poate lua si cu un betisor, dureri ingrozitoare de cap sii frisoane, dureri musculare ingrozitoare! Ma tem foarte tare sa nu fi luat hiv de la ea! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un sfat sii ce am de facut avand in vedere ca a trecut 20 de zile de la posibila infectie!

  • admin spune:

   Buna ziua. D-abia intre 18 si 45 de zile de la expunere, HIV-ul poate sa fie detectat, iar virusul nu produce efecte atat de repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.