Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Argeș?

  • Unitățile de testare HIV gratuite, adresa și programul în care publicul se poate adresa pentru realizarea unui test HIV 

Adresa laboratorului. Judet Arges, Pitesti, Str Exercitiu nr.39 BIS, et.3. program de recoltare de luni pana vineri intre orele 8-10. program pentru eliberare rezultate luni-joi 13-15 si vineri 11-13.

  • Dacă este necesară realizarea unei programări, dacă da, la ce număr de telefon?

Nu este necesara programarea dar pentru obtinerea datelor suplimentare se poate lua legatura telefonic cu personalul laboratorului. Tel: 0248/224015. interior 123

  • Ce documente este necesar să aibă asupra sa persoana care dorește să se testeze HIV?

Documente necesare: carte de identitate sau pasaport. Este indicat ca femeia gravida sa prezinte un bilet de trimitere simplu/clasic pentru cunoasterea statusului de sarcina in vederea consilierii si supravegherii in cazul unui rezultat pozitiv (pentru prevenirea transmiterii verticale a infectiei)

  • Cât durează in medie toată procedura pentru realizarea testului HIV (de la intrarea pe ușa unității de testare până la ieșire)?

Procedura dureaza aproximtiv 20 min. obtinerea rezultatului poate dura de la o zi pana la 5 zile. Persoanei care i se solicita testarea i se comunica data si ora la care rezultatul poate fi cunoscut.

  • Care sunt etapele procesului de testare HIV?

Persoana care solicita testarea HIV se va adresa laboratorului de diagnostic si investigare din cadru DSP Arges, camera de recoltare. Pacientul va fi consiliat pretestare HIV.  Se va completa formularul de comanda pentru analiza solicitata, se vor inregistra datele personale, se va recolta o proba de sange venos (circa 6 ml) pacientul va fi informat cu privire la data si ora eliberarii rezultatului.

  • Care este durata medie până la sosirea rezultatului testului HIV si cum se comunica acesta persoanei care s-a testat?

Durata medie pana la eliberarea rezultatului testului ELISA este de 3 zile. Buletinul de analize fiind inmanat numai persoanei testate in plic sigilat.

  • Ce demersuri recomandați persoanei atunci când testul este pozitiv?

In cazul unei persoanei cu testul ELISA pozitiv se face consilierea post testare HIV si se obtine acordul pentru recoltarea unei noi probe de sange pentru efectuarea unui nou test ELISA HIV. Daca si cel de al doilea test este HIV pozitiv, cu acordul pacientului se va solicita efectuarea testului Western Blot la INCC Bucuresti (DSP Arges asigura transportul probei si plata testului). Pacientul confirmat cu infectie HIV este dirijat catre sectia de boli infectioase a Spitalului de Urgenta Pitesti pentru evaluarea clinico-imunologica si tratament gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.