Tricomoniază
MOD DE TRANSMITERE
– sex neprotejat
– folosirea în comun de “jucării sexuale”
– datorită faptului ca poate supravieţui mai multe ore şi în mediu exterior se transmite şi prin prosoape umede, lenjerie intimă folosită în comun
– de la mamă la făt
SIMPTOMATOLOGIE
– la bărbaţi este în 70% din cazuri asimptomatică, iar atunci când apar simptome, simptomele sunt scurgeri moderate şi intermitente, fără culoare sau de culoare galben-verzuie, senzaţie de arsură, durere şi usturime la urinat.
– la femei este asimptomatică în 30 % din cazuri, iar atunci când apar simptome sunt secreţii anormale de culoare galben-verzuie, spumoasă şi cu un miros foarte neplăcut, secreţii ce provoacă mâncărimi vaginale şi vulvare (la nivelul vaginului); dureri, usturimi şi arsuri în timpul urinării (la nivelul uretrei). – simptome mai pronunţate înainte de menstruaţie sau după actul sexual.
– durere în timpul actului sexual (dispareunia).
EVOLUŢIE
Perioada de incubaţie a agentului patogen este cuprinsă între 2 şi 38 de zile.
COMPLICAȚII POSIBILE
– infecţia lăsată netratată, la bărbat poate duce uneori la infecţia epididimului (epididimită) sau la infecţia glandei prostată (prostatită) şi uneori la infertilitate.
– la femei, în cazul existenţei unei sarcini, infecţia creşte probabilitatea unei naşteri premature sau poate fi transmisă la naştere dacă fătul este de sex feminin.
– afectează balanţa naturală a vaginului dând naştere unui mediu alcalin, de multe ori apărând şi vaginită.
Recomandări: Dacă prezentați unul sau mai multe simptome enumerate mai sus, vă rugăm să consultați medicul de familie/cabinet dermato-venerologie sau să vă prezentați la Camera de Gardă a unui spital de Boli Infecţioase
Lasă un răspuns