Terapia Antiretrovirala Pentru Infectia Cu Hiv La Adulti Si Adolescenti Cu Resurse Limitate: Catre Un Acces Universal

Instructiuni pentru o abordare a sanatatii publice

Aceasta publicatie doreste sa serveasca ca un instrument pentru tarile cu resurse limitate in timp ce dezvolta sau revizuiesc recomandarile nationale pentru folosirea terapiei ARV in cazul adultilor si a adolescentilor post-pubertate (vezi Anexa 9 pentru stadiile Tanner pubertale; adolescentii prepubertali ar trebui sa urmeze instructiunile pediatrice Organizatiei Mondiale a Sanatatii – OMS). Materialul tine cont de evidentele la zi, incluzand noile variante de tratament ARV si creioneaza din experienta tratamentelor ARV deja stabilite, programe de imbunatatire.

Abordarea simplificata a instructiunilor de baza continua sa fie baza recomandarilor OMS pentru initierea si monitorizarea tratamentului ARV. Instructiunile sunt prevazute p a fi folosite in primul rand de catre directorii programelor nationale si regionale HIV, directorii organizatiilor neguvernamentale care ofera servicii in sectorul HIV si altor factori de decizie in politici publice care sunt implicati in cresterea intelegerii ingrijirii HIV si tratamentului ARV in tarile cu resurse limitate. O informare comprehensiva, la zi din punct de vedere tehnic si clinic in ceea ce priveste folosirea tratamentului ARV face aceste instructiuni deasemenea utile si pentru clinicieni in locatiile cu resurse limitate. Recomandarile continue in aceste instructiuni sun facute pe baza diferitelor nivele de evidente din cercetari clinice aleatorii, din studii de inalta calitate stiintifica, din date obtinute pe observarea de grupuri si, acolo unde nu au existat suficiente evidente, pe baza opiniilor specialistilor.

Punctele forte ale recomandarilor din tabelul 1 indica gradele de luare in considerare a instructiunilor la nivelul programelor nationale si regionale. Eficienta costurilor nu este considerata in mod explicit ca parte a recomandarilor desi realitatea resurselor umane, infrastructurile sistemului de sanatate si problemele socioeconomice trebuie luate in calcul cand este adoptata o asemenea recomandare la nivelul unui program national sau regional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.