Situaţia pentru trimestrul Iulie – Septembrie 2004

În cadrul activităţii de monitorizare UNOPA a identificat o serie de încălcări venind din partea funcţionarilor publici. Iată situaţia pentru trimestrul Iulie – Septembrie 2004:

Dacă vom compara datele din monitorizarea pe lunile Aprilie – Iunie şi cele din monitorizarea pe lunile Iulie – Septembrie, vom observa următoarele:
În ce priveşte dreptul la protecţie specială al copilului infectat HIV/SIDA, numărul de cazuri privitoare la locurile gratuite în taberele pentru elevi a scăzut în ultima perioadă de la 95 de cazuri pe trimestrul II la 25 de cazuri pe trimestrul III (probabil datorită începerii şcolii), dar a crescut numărul de cazuri privitoare la întârzieri, neplata sau plata parţială a alocaţiei de hrană conform Legii 519/2002 cât şi Legii 584/2002. Astfel, de la 46 de cazuri pe trimestrul II s-a ajuns la 58 de cazuri pe trimestrul III. Se remarcă de asemenea că problemele au persistat în judeţul Sibiu, cu privire la locurile gratuite în taberele pentru elevi, iar cu privire la alocaţia de hrană, în judeţele Constanţa, Sibiu, Neamţ şi Vaslui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.