Seminarii pentru organizatiile de pacienti

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)in parteneriat cu Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) deruleaza proiectul „Mecanisme de consultare intre autoritati si asociatiile de pacienti”. Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, codul SMIS al proiectului 40511.

 In cadrul acestui proiect vor fi organizate 4 seminarii destinate organizatiilor de pacienti in vederea dezvoltarii capacitatii acestora de a derula programe in sprijinul pacientilor, de a promova si apara interesele acestora. Cele 4 seminarii se adreseaza reprezentantilor organizatiilor de pacienti care sunt implicati in activitatile organizatiei, desemnati sa participe la acest seminar de catre conducerea organizatiei.  Fiecare seminar are o durata de 3 zile si va aborda teme legate de: management de proiect, management organizational, management financiar, strangere de fonduri, comunicare publica, mecanisme de colaborare cu autoritatile, networking, advocacy si lobby, etc. Seminariile se doresc a fi o platforma de schimb de experienta, de invatare, de aplicare practica, astfel incat organizatiile de pacienti sa devina organizatii mai puternice, mai sustenabile, mai performante in activitatea lor.

O persoana nu poate participa decat la un singur seminar iar din partea aceleiasi organizatii de pacienti pot fi delegate maxim doua persoane pentru a participa la aceste seminarii. Prin organizatie de pacienti intelegem acele organizatii neguvernamentale formate in majoritate din pacienti si care au in statutul lor obiective si activitati in interesul pacientilor. In cazul in care sunt organizatii care au inregistrate filiale, se accepta ca filialele sa delege separat reprezentanti pentru aceste seminarii.

Invitam toate organizatiile de pacienti din Romania sa se inscrie pentru a participa la seminariile destinate asociatiilor de pacienti organizate in cadrul proiectulului ”Mecanisme de consultare intre autoritati si asociatiile de pacienti”. In acest sens rugam organizatiile de pacienti sa completeze si sa transmita catre Federatia UNOPA formularul de inscriere atasat, pentru persoanele din cadrul organizatiei desemnate sa participe la seminarii.

Primul seminar va fi organizat in perioada 27- 30 Mai 2013, la Hotel Eden din Predeal. Federatia UNOPA va acoperi pentru toti participantii la seminar cheltuielile de training, cazare, masa, transport.

Seminarul NU este acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, diploma de participare nu certifica anumite competente.

Despre UNOPA – Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA

UNOPA este singura federatie din Romania formata din organizatii ale persoanelor afectate de HIV/SIDA, axata pe advocacy pentru promovarea si apararea drepturilor persoanelor infectate si afectate de HIV/SIDA din Romania. UNOPA este constituita din 22 de organizatii ale persoanelor seropozitive din 17 judete si Bucuresti, ce numara peste 2500 de persoane seropozitive in randul lor.

Despre COPAC – Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) este o organizatie de pacienti care lupta pentru promovarea si apararea drepturilor pacientilor, reunind in randurile ei 12 organizatii nationale ale pacientilor cu afectiuni cronice: Uniunea Nationala a Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Societatea de Scleroza Multipla din Romania, Asociatia Transplantatilor din Romania, Alianta Nationala de Boli Rare, Asociatia Romana de Hemofilie, Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora din Romania, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Pacientilor cu Tuberculoza MDR, Asociatia Romana de Cancere Rare, Asociatia Praeder Willi, Fundatia Baylor Marea Neagra, Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania.

Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti catre UNOPA prin fax (021 319 93 29) sau prin email– scanat (geanina.surdu@unopa.ro)formularul de inscriere la seminar.

Informatii suplimentare: tel: 021/319 93 29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.