Bursele Dorel Pintilie 2017 – ediția a II-a

Federația UNOPA organizează selecția națională pentru a doua ediție a „Burselor Dorel Pintilie”, destinata dezvoltarii personale și profesionale a persoanelor seropozitive din Romania

Federatia UNOPA ofera in cadrul proiectului „Bursele Dorel Pintilie” sprijin financiar pentru persoane seropozitive din Romania care doresc sa se dezvolte din punct de vedere personal si profesional. Sprijinul financiar poate acoperi costuri directe ce tin de taxe de studii, taxe pentru participarea la cursuri, taxe pentru participarea la diferite forme de ateliere, scoli de vara, programe, etc. Proiectul este derulat de catre Federatia UNOPA cu sprijinul financiar al GSK Romania.

Federatia UNOPA nu solicita un nivel minim de studii pentru a aplica pentru bursa Dorel Pintilie, dar este necesar ca aplicantul sa indeplineasca conditiile solicitate de furnizorul cursului/atelierului pe care intentioneaza sa il urmeaze (nivel de studii solicitat,  durata, etc).

Totalul fondurilor disponibile (totalul burselor) pentru acest proiect este de 2500 Euro. Fiecare aplicatie se va incadra in maxim 500 de euro.

 Inscrierea se poate face pana la  15 octombrie 2017, ora 24.00.

Dupa incheierea perioadei de aplicare a formularelor va fi realizata o selectie in care se va tine cont de urmatoarele aspecte:

 • motivatia personala pentru finalizarea cursului/atelierului
 • relevanta cursului/atelierului in dezvoltarea personala/profesionala a persoanei care aplica
 • gradul in care cursul/atelierul este realizabil (este potrivit cu nivelul de studii al aplicantului, alte costuri pot fi acoperite din alte surse, etc)

Important: Persoanele selectate vor beneficia de „Bursele Dorel Pintilie”  pentru cursurile/atelierele mentionate in formularul de inscriere. Cursul/atelierul nu va putea fi schimbat dupa realizarea selectiei. Imposibilitatea persoanei selectate de a urma cursul/atelierul pentru care a optat va duce la anularea aplicatiei, bursa fiind acordata urmatoarei aplicatii, conform punctajului.

Persoanele selectate, pentru a putea beneficia de „Bursele Dorel Pintilie”  vor prezenta, la cerere, urmatoarele documente:

Documente obligatorii:

 • copie dupa actul de identitate
 • copie dupa diploma de la ultima forma de invatamant absolvita
 • copie dupa un document oficial emis de o institutie care sa ateste statutul de persoana seropozitiva (adeverinta / scrisoare medicala) – nu trebuie sa fie recenta sau special emisa pentru aceasta selectie de burse
 • un document care sa ateste inscrierea la curs/atelier/scoala de vara, etc.
 • document care sa ateste finalizarea cursului/atelierului etc (la finalizarea cursului)

Pentru a se inscrie in selectia pentru bursele „Bursele Dorel Pintilie”  persoanele seropozitive interesate trebuie sa completeze cat mai detaliat si corect formularul de inscriere accesand acest link sau parcurgand sectiunile acestuia mai jos:

 

2 răspunsuri la “Bursele Dorel Pintilie 2017 – ediția a II-a”

 1. Mihai spune:

  Pt a face scoala de soferi ii valabila bursa?.
  Ma gindeam cu aj permisului sa pot lucra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.