Selecție lucrător servicii de sprijin – Teleorman

Federatia UNOPA angajeaza lucrator de recrutare servicii de sprijin in judetul Teleorman.

Lucratorul de recutare va asigura consilierea, monitorizarea si acompanierea (acolo unde este cazul) persoanelor cu trimitere la specialistul TB, in vederea prezentarii la dispensar pentru diagnosticare si includere in programul de sprijin.

 Selectia este realizata in cadrul proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” derulat de UNOPA in parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” (Lider de parteneriat). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman (POCU).

Procedura de selectie, rolul in cadrul proiectului, cerintele si responsabilitatile sunt detaliate in termenii de referinta, anexati prezentului anunt.

Prezentare Proiect „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”

Obiectivul general al proiectului

Promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare, prin cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate, inclusiv asistenta medicala si servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sanatate si servicii orientate catre prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, pentru 75010 persoane apartinand grupurilor vulnerabile, inclusiv derularea de activitati de informare, educare si constientizare a grupului tinta, precum si pentru 15003 persoane din grupurile vulnerabile, completate de activitati de informare, educare si constientizare a grupului tinta, precum si prin organizarea de programe de formare pentru 560 de persoane in vederea asigurarii unui nivel de competente imbunatatit al profesionistilor implicati in prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnosticul si tratamentul precoce al tuberculozei si tuberculozei latente.

Proiectul urmareste sprijinirea grupului tinta, persoane apartinand grupurilor vulnerabile care vor beneficia de programe de sprijin (screening) – in vederea facilitarii participarii acestora la tratament (ex. consiliere psihologica, peer-to-peer suport, subventii si alte servicii adaptate si necesare).

In cadrul proiectului activitatea de screening se va realiza prin intermediul a 4 caravane de screening TB, care vor ajunge in fiecare judet din cele 7 regiuni mai putin dezvoltate: Sud-Muntenia, Sud-Est, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru.

Persoanele selectate pentru screening vor fi screenate clinic si prin examen radiologic, iar in urma examinarilor, persoanele suspecte de afectiuni pulmonare vor fi referite catre dispensarele TB teritoriale de care apartin pentru evaluare pneumologica.

Pentru a se asigura ca toate persoanele care au participat la activitatea de screening la caravana si au primit trimitere la medicul specialist TB, ajung la dispensar pentru diagnosticare, includere in Programul National si ulterior in activitatea de sprijin, lucratorul de recrutare servicii de sprijin, va oferi consiliere, monitorizare si acompaniere (acolo unde este cazul) pentru aceste persoane.

In urma confirmarii diagnosticului de TB de catre dispensar, pacientii vor fi trimisi catre Centrele de evaluare si asigurare a suportului pentru pacientii cu TB constitutite la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare, unde vor fi preluati de o echipa multidisciplinara (medic, psiholog, asistent social) care ii va evalua in vederea referirii catre serviciile de suport corespunzatoare (ex. consiliere psihologica, peer-to-peer suport, subventii si alte servicii adaptate si necesare).

Important!

In fiecare judet caravana va functiona timp de aproximativ 40 de zile, 4 zile/localitate. In judetul Teleorman activitatea se va desfasura la nivelul a 15 localitati.

Dupa finalizarea selectiei, semnarea contractului si inceperea activitatii se va realiza in momentul intrarii caravanei in judet, care poate sa varieze intre 1 luna si 6 luni.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.