Selecție expert implementare

Federația UNOPA angajează 1 expert implementare în cadrul proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” derulat în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” (Lider de parteneriat). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU).

Procedura de selecție, rolul în cadrul proiectului, cerințele și responsabilitățile sunt detaliate în termenii de referință, anexați prezentului anunț.

Prezentare proiect „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”

Obiectivul general al proiectului

Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, pentru 75010 persoane aparținând grupurilor vulnerabile, inclusiv derularea de activități de informare, educare și conștientizare a grupului țintă, precum și pentru 15003 persoane din grupurile vulnerabile, completate de activități de informare, educare și conștientizare a grupului țintă, precum și prin organizarea de programe de formare pentru 560 de persoane în vederea asigurării unui nivel de competențe îmbunătățit al profesioniștilor implicați în prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnosticul și tratamentul precoce al tuberculozei și tuberculozei latente.

Prin activitățile și obiectivele proiectului se asigură accesul persoanelor din grupul țintă la metode de diagnostic, se îmbunătățește rata de diagnostic a cazurilor de tuberculoză sensibilă, se încurajează tratamentul medical și de suport al cazurilor de tuberculoză, sprijinul financiar al persoanelor sărace, precum și îmbunătățirea capacității sistemului sanitar de control al tuberculozei. Toate aceste obiective sunt coerenţe Strategiei Naționale de Control al Tuberculozei în România 2015 – 2020. Pregătirea personalului implicat în tratamentul tuberculozei, precum și creșterea competențelor acestora oferă o permeabilitate mai mare în teritoriu a serviciilor de sănătate de calitate, conforme normativelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Proiectul urmărește sprijinirea grupului țintă, persoane aparținând grupurilor vulnerabile care vor beneficia de programe de sprijin (screening) – în vederea facilitării participării acestuia la tratament (ex. consiliere psihologică, peer-to-peer suport, subvenții și alte servicii adaptate și necesare). Identificarea  și evaluarea persoanelor cu tuberculoză din regiunea arondată în care funcționează spitalul, pentru a fi incluse în proiect, se va realiza de către echipă multidisciplinară care va funcționa la nivelul centrului regional.

 

Pentru detalii ne puteti contacta la adresa de email programe@unopa.ro, persoana de contact Geanina Surdu 0735853592.

 

TERMENI DE REFERINTA expert implementare

Nota GDRP

Anunt expert implementare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.