Raportul Forumului Tinerilor Seropozitivi 2007

Motto: „Discriminarea frânge aripi, nu te lasă să evoluezi ca om, să te dezvolţi normal, şi Da , discriminarea este o problemă şi nu numai a noastră, ci a întregii societăţi. Se întâmplă din necunoaştere, dar şi din răutate  uneori. Împreuna am putea să facem ca oamenii să înţeleagă gravitatea faptului, să înţeleagă că discriminarea unei persoane, indiferent de motiv, e un lucru grav si provoacă multă suferinţă.”

In perioada 16-18 Iulie 2007 reprezentantii retelelor de tineri seropozitivi din Romania alaturi de invitati din strainatate s-au reunit la Sala de Conferinte a Casei ONU cu ocazia Forumului Tinerilor Seropozitivi – Youth Consultation 2007. Acest eveniment a fost organizat de catre UNOPA cu sprijin tehnic şi financiar din partea Reprezentatiei UNICEF în Romania, acesta fiind a doua editie a acestui eveniment, dupa Forumul tinerilor din 2006.

Evenimentul a constituit o ocazie de evaluare a rezultatelor activitatii retelelor tinerilor seropozitivi în perioada 2006-2007 si de intarire a colaborarii diferitelor retele, astfel incat vocea tinerilor seropozitivi sa se faca auzita atat la nivel national, cat si international. 

Scopul Forumului Tinerilor Seropozitivi 2007 a fost de a creste capacitatea retelelor nationale si regionale de tineri seropozitivi, prin implicarea directa a acestora in promovarea integrarii socio-profesionale a persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA, de a participa in mod adecvat la raspunsul national si regional HIV/SIDA.

Forumul  tinerilor seropozitivi 2007 si-a propus:

  • Cresterea nivelului de informare a tinerilor seropozitivi despre legislatia natională si internationala care reglementeaza accesul persoanelor seropozitive pe piata muncii;
  • Incurajarea dialogului si a schimbului de experienta si de bune practici in randul tinerilor seropozitivi privind accesul pe piata muncii;
  • Cresterea capacitatii retelelor tinerilor seropozitivi din Romania de a derula activitati de tip advocacy la nivel national si regional pentru integrarea socio-profesionala a persoanelor seropozitive;
  • Identificarea nevoilor tinerilor seropozitivi la locul de munca si constientizarea factorilor de decizie asupra acestor nevoi.

 

Download informatia completa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.