RAPORT DISCRIMINARE ȘI DREPTURILE OMULUI

În cadrul serviciului de asistență și suport dezvoltat în cadrul proiectului Step by Step towards an Inclusive Society s-au oferit informații persoanelor aflate la risc de încălcare a drepturilor omului de către 17 organizații neguvernamentale.

În cadrul proiectului au fost identificate 15 ONG-uri mici ce lucreaza cu grupuri țintă insuficient deservite, aflate la risc de discriminare, interesate în dezvoltarea de competențe în cetățenie activă și implementare de campanii pe teme de drepturile omului, nondiscriminare și tratament egal. Aceste ong-uri au devenit colaboratoare în proiect și au desemnat fiecare tineri voluntari care să participe la cursurile de instruire organizate de Federația UNOPA și să fie formați pe tematica drepturilor omului și a oferirii de asistență și suport victimelor discriminării, devenind astfel persoane resursă la nivelul comunității din care fac parte.

Pe toată perioada proiectului au fost preluate 856 de apeluri telefonice, de către Federația UNOPA, partenerul COPAC și cele 15 ONG-uri colaboratoare în proiect, care au avut fiecare câte o persoană special desemnată să ofere asistență și suport, respectiv câte un voluntar asistent la nivelul ONG-urilor.

Persoanele care au apelat la acest serviciu au solicitat informații cu privire la problematica specifică fiecarui ONG în parte (LGBT+, boli cronice, HIV/SIDA, violență domestică, roma), cu privire la drepturile lor și cum pot să beneficieze de unele dintre aceste drepturi, au informat despre încălcări ale drepturilor și au solicitat informații despre cum se realizează o sesizare la CNCD.

Prezentul raport face o analiza a problematicii grupurilor vulnerabile cuprinse in proiect din perspectiva drepturilor omului.

Raportul poate fi descarcat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.