Raport de monitorizare Ianuarie – Martie 2005

Din 2001 şi până în prezent, cu sprijinul reprezentanţei UNICEF în România, al Iniţiativei pentru Sănătatea Familiei în România (ISFR)- Program USAID,  al Fondului Global pentru Combaterea HIV/SIDA, TBC şi Malarie si al UNAIDS in România, UNOPA a monitorizat respectarea drepturilor persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şi a soluţionat numeroase cazuri de încălcare de drepturi.

Anul acesta, UNOPA a integrat in procesul de monitorizare si monitorizarea aplicării „Strategiei naţionale pentru supravegherea, controlul şi prevenirea cazurilor de infecţie cu HIV/SIDA 2004-2007”. Monitorizarea se derulează în cadrul proiectului „Iniţiativa pentru promovarea şi apărarea eficientă a drepturilor persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA” finanţat de Fondul Global pentru Combaterea HIV/SIDA, TBC şi Malarie.

În 2005, proiectul de monitorizare implică 22 de organizaţii de persoane afectate HIV/SIDA membre UNOPA, acoperind 14 judeţe şi municipiul Bucureşti. Cele 14 judeţe si municipiul Bucureşti, acoperite de sistemul de monitorizare al UNOPA cuprind 5444 de persoane seropozitive HIV, adică peste jumătate din persoanele seropozitive HIV înregistrate în România. Printre situatiile de încălcare de drepturi s-au numărat întârzierile la plata salariilor însoţitorilor şi la acordarea alocaţiilor de hrană, cazuri de discriminare şi abandon şcolar, lipsa tratamentului ARV şi a medicamentelor pentru infecţiile oportuniste. 


Download informatia completa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.