InspiRed – o campanie despre oameni cu și fără HIV

Campania InspiRed este un demers prin care dorim să cultivăm/extindem aria de sensibilitate a fiecarui om, încurajand la deschidere față de persoanele ce trăiesc cu HIV/SIDA atunci cand  au ocazia sa le întalnească ori  să vorbească despre ele. E o campanie care respectă pe fiecare ca om: atât persoana cu HIV, cât și persoana căreia ne adresăm (din publicul țintă).

Prezența cazurilor de infecție cu HIV este o realitate pe care oricât am încerca să o ascundem, să o ignoram ea continuă să existe și cu fiecare an care trece devine mai pregnantă.

În România, nivelul cel mai ridicat de discriminare este asociat cu persoanele infectate cu HIV, peste jumătate dintre respondenții la un studiu CNCD* (2015) indicând că acestea sunt discriminate la școală, la locul de muncă, dar și în locurile publice.

Ziua de 1 decembrie marchează Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA, semnificație în jurul căreia putem atrage atenția publicului asupra nevoii de deschidere și acceptare a persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA.

Camania InspiRed cuprinde activități nonformale inedite cu caracter motivațional  derulate atât în spații restrânse, dar și spații publice, acțiuni de sensibilizare și implicare a studenților din 3 facultăți și o importantă componentă online.

În conceptul campaniei persoana deschisă se informează despre ce înseamnă HIV, acceptă ideea că orice context social comun cu o persoană seropozitivă nu reprezintă nici un pericol pentru sănătatea personală, o persoană deschisă își crează părerile pe informații verificate, nu pe prejudecăți, este conștientă că fiecare are propria poveste de viață căreia îi putem aprecia unicitatea.

În 15 ani de activitate UNOPA, am întâlnit și oameni deschiși care au dovedit sprijin, implicare, au investit timp și pasiune în prevenția și combaterea efectelor HIV. Prin campania InspiRed  dorim să le mulțumim și totodată să facem cunoscut efortul lor, care are un potențial motivațional extraordinar pentru fiecare dintre noi.

(24.11.2015)

Un răspuns la “InspiRed – o campanie despre oameni cu și fără HIV”

  1. Angela spune:

    Aceste campanii se pot realiza în licee și pot avea un impact mai mare.Pe baza de parteneriate pot avea loc dezbateri pe această temă, informări.E nevoie de o educație timpurie, deoarece apar prejudecățile și nu mai putem vorbi de deschidere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.