Prezentare proiect Bursele Dorel Pintilie

Federația UNOPA împreună cu GSK România a iniţiat programul de sprijin în dezvoltarea profesională pentru persoane seropozitive, „Bursele Dorel Pintilie”, în amintirea unui om care, prin munca lui, a fost alături de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA și a căutat soluţii pentru a crește aderența la tratament şi a izbuti în lupta cu virusul.

Programul „Bursele Dorel Pintilie” urmărește să sprijine atât persoanele seropozitive care urmează o formă superioară de învățământ, precum și pe cele pentru care infecția cu HIV a fost o barieră în calea educației.

Sprijinul financiar poate acoperi costuri directe ce tin de taxe de studii, taxe pentru participarea la cursuri, taxe pentru participarea la diferite forme de ateliere, scoli de vara, programe, etc.
Pentru a aplica pentru sprijin financiar nu se solicita un nivel minim de studii dar este necesar ca aplicantul sa indeplineasca conditiile prevazute pentru inscrierea la activitatea de dezvoltare personala/profesionala pentru care aplica (nivel de studii solicitat, resurse, durata, etc).
Dupa incheierea perioadei de aplicare a formularelor va fi realizata o selectie in care se va tine cont de urmatoarele aspecte:
– motivatia personala de dezvoltare personala/profesionala
– relevanta activitatii pentru care persoana seropozitiva aplica pentru dezvoltarea personala/profesionala
– gradul in care proiectul personal este realizabil (este potrivit cu nivelul de studii al aplicantului, alte costuri pot fi acoperite din alte surse, etc)
– Limita fondurilor disponibile in total pentru acest proiect este de 2400 Euro. Fiecare aplicatie se va incadra in maxim 500 de euro.

Proiectul este derulat de catre Federatia UNOPA cu sprijinul financiar al GSK Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.