Prezentare eveniment “Programul de tratament HIV în România – prezent și perspective”

În data de 15 aprilie 2021, începand cu ora 13.00, online, UNOPA va organiza dezbaterea „Programul de tratament HIV în România –
prezent și perspective”. Scopul principal al evenimentului este de a pune în discuție modul în care sunt îngrijiți pacienții cu HIV/SIDA în 2021 și cum li se poate îmbunătăți accesul la tratament și servicii medicale.

La eveniment sunt invitați să participe medici infectioniști, reprezentanți ai conducerii unor spitale de boli infecțioase, reprezentanți ai autorităților responsabile cu prevenirea și tratamentul infecției HIV, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active în domeniu, jurnaliști, etc.

UNOPA considera necesară discutarea situației accesului la tratament și servicii medicale în contextul în care, la nivelul mai multor centre regionale HIV/SIDA din România, se înregistrează dificultăți în derularea programului: probleme cu alocările bugetare (întârzieri sau buget insuficient), în desfășurarea achizițiilor de medicamente ARV, stocurile limitate de ARV și pericolul de stock-out, întârzieri în aprovizionarea cu anumite ARV-uri, etc.

În cadrul întalnirii se vor pune în discuție aspecte ce au fost sesizate și încă nerezolvate înca de anul trecut, o dată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19: accesul la tratament ARV (modalități alternative care să ia în calcul și nevoile pacientului), accesul la consultațiile medicului infecționist și analize de monitorizare, accesul la PreP și PEP, schimbări legislative în acord cu Programele Naționale de Sănătate.

Evenimentul se va difuza online, live aici: https://www.facebook.com/events/258164029321612/

Evenimentul este organizat cu sprijinul: MSD, GILEAD, Neola Pharma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.