ÎNTRERUPERI TARV ÎN ROMÂNIA – 2018

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a continuat în 2018 activitatea  de monitorizare a accesului pacienților la tratament și lobby pentru rezolvarea problemelor legate de asigurarea tratamentului necesar persoanelor seropozitive din România.

În acest sens, UNOPA a semnalat în repetate rânduri opiniei publice si autorităților sincopele în asigurarea tratamentului ARV, lupta persoanelor seropozitive cu virusul fiind supusă unui risc de esec în acele momente. În acest demers UNOPA a menținut o comunicare constantă cu pacienții seropozitivi, organizațiile nonguvernamentale, spitale, medici și Ministerul Sănătătți, încercând să prevină sau să rezolve cât mai rapid problemele legate de asigurarea tratamentului.

Prin intermediul prezentului raport, ne propunem să realizăm o sinteză a întreruperilor de tratament ARV în România, în anul 2018, astfel încât să ne ajute să gestionăm și să înțelegem mai bine disfuncționalitățile care duc la întreruperile tratamentului anti-retroviral.

În același timp, ne propunem să tragem un semnal de alarmă asupra efectelor întreruperilor de tratament asupra stării de sănătate a pacienților seropozitivi, dar și a credibilității statului Român, precum și să inițiem un mecanism de monitorizare a respectării drepturilor pacienților seropozitivi cu privire la asigurarea tratamentului specific.

Astfel, vom prezenta o sinteză a perioadelor în care persoanelor seropozitive din România nu au beneficiat de tratamentul ARV, după cum urmează:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.