Implicarea tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA in apararea si promovarea drepturilor lor

Finantat de:  Fundatia Terre des hommes – Elvetia

Scopul proiectului:
Pana la sfarsitul anului 2006, tinerii care traiesc cu HIV/SIDA din cadrul UNOPA isi vor imbunatatii nivelul de cunoastere a propriilor drepturi, isi vor consolida abilitatile si tehnicile pentru a promova si apara drepturile tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA.

Obiectivele proiectului:

 

  • Tinerii din cele 22 de organizatii membre UNOPA isi vor infiinta si consolida in cadrul organizatiilor lor structuri de lucru si o strategie pentru apararea si promovarea drepturilor tinerolor care traiesc cu HIV/SIDA.
  • Cele 22 de structuri de lucru ale tinerilor care traiesc cu HIV/SIDA din organizatiile membre UNOPA vor implementa strategia de aparare/promovare a drepturilor PLWHA
  • Realizarea unei campanii de nediscrminare fata de persoanele care traiesc cu HIV/SIDA pentru crearea unui curent de opinie favorabil respectarii si promovarii drepturilor persoanelor catre traiesc cu HIV/SIDA (PLWHA) cu implicarea activa a structurilor de lucru ale tinerilor din cele 22 de organizatii membre UNOPA (spot TV). 

    Activitatile planificate in proiect:

  • Evaluarea nevoi de formare / informare (informatii tehnicii proceduri) a structurilor de lucru ale tinerilor (consilii junior).
  • Informare/formare si asistenta tehnica UNOPA pentru formarea/consolidarea structurilor de lucru ale tinerilor din cele 22 de organizatii membre UNOPA si a unei strategii pentru apararea si promovarea drepturilor PLWHA..
  • Producerea unui spot TV pentru promovarea unei atitudini nondiscriminatorii fata de persoanele care traiesc cu HIV/SIDA si initierea unei Campanii Nationale pentru promovarea nediscriminarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.