DEZBATERE CU OCAZIA „1 DECEMBRIE – ZIUA MONDIALA SIDA”

„Programul de tratament HIV în al doilea val COVID”

02.12.2020, orele 12.00 – 14.00, online, via Zoom/Facebook

Federația UNOPA, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Centrul Român HIV/SIDA și Academia Europeană de HIV/SIDA, organizeaza evenimentul dezbatere Programul de tratament HIV în al doilea val COVID, în contextul Zilei Mondiale SIDA, care se marchează în fiecare an, la nivel mondial, în data de 1 Decembrie.

În mod tradițional, UNOPA organizează în jurul acestei zile o campanie națională de informare privind infecția cu HIV, prin intermediul organizațiilor membre.

Mesajul campaniei din acest an este cel propus de UNAIDS, adică “Solidaritate globală – responsabilitate comună”. COVID-19 a demonstrat că, în timpul unei pandemii, nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță.

Să lăsăm oamenii în urmă nu este o opțiune dacă vrem să reușim. Eliminarea stigmatizării și discriminării, plasarea oamenilor în centrul atenției și fundamentarea răspunsurilor noastre în ceea ce privește drepturile omului și abordările în funcție de gen sunt esențiale pentru a pune capăt pandemiilor de HIV și COVID-19 care din păcate astăzi se ciocnesc.

La eveniment sunt invitați să participe medici infectioniști, reprezentanți ai Centrelor Regionale HIV/SIDA, reprezentanți ai autorităților responsabile cu prevenirea și tratamentul infecției HIV, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale active în domeniu, jurnaliști, etc.

Evenimentul va avea loc în data de 02 decembrie 2020, începand cu ora 12.00 si va fi transmis live pe pagina de Facebook UNOPA.

Agenda preliminară a evenimentului poate fi consultata aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.