Conferința de lansare proiect „Prin ochii mei”

Joi, 3 martie 2016, a avut loc  conferinţa de lansare a proiectului “Prin ochii mei”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Conferinţa de lansare a avut loc  ora 11.00 la Hotel Ibis Gara de Nord  (Calea Griviței nr.143, Sector 1, București‎), Sala Berlioz.

Obiectivul general al proiectului este respectararea dreptului la viață și la sănătate pentru persoanele seropozitive din România.    

Proiectul are ca activitate principală evaluarea accesului la tratament pentru persoanele seropozitive din România și realizarea demersurilor necesare în fața autorităților pentru ca întreruperile de tratament să fie prevenite. In ultimii ani au fost multe întreruperi ale tratamentului, anul 2016 a început cu probleme pentru pacienții de la Constanța, problemele legate de preturile medicamentelor din România, exportul paralel, introducerea achiziției centralizate sunt premise clare pentru probleme în aprovizionarea spitalelor cu tratamentul necesar.

Cu ocazia conferinței de lansare vom prezenta iniţiativele care vor fi dezvoltate în cadrul proiectului: activități pentru împuternicirea a 90 de persoane seropozitive pentru a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confrunta persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA, activități pentru documentarea întreruperilor de tratament ARV, dialog cu autoritățile pentru identificarea de soluții, informarea populației generale cu privire la drepturile persoanelor seropozitive, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.