Comunicat de presa

Va supun atentiei articolul aparut azi in „Ziua” – „Tineri bolnavi de SIDA amenintati cu sterilizarea” disponibil la http://www.ziua.ro/display.php?id=7279&data=2005-03-21&ziua=e498efeba8adf748c359d0f89271679e.

Trecand de utilizarea incorecta a cuvantului „infestat” si de inconsecventa utilizare a SIDA si apoi HIV, UNOPA consideram ca aceasta poate fi o poveste in jurul careia mass media sa ia atitudine.

Pe scurt, avand in vedere functia de sef al Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea a doamnei Bianca Cecel, consideram ca o persoana cu o asemenea atitudine nu are ce cauta la Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, deoarece “sterilizarea” nu este in nici un caz asistenta si protectia de care au nevoie acesti tineri, sau oricine altcineva! Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA este interesata in continuarea anchetei despre centrul „Sfanta Maria” si cred ca ar fi interesant sa verificati derularea respectivului proiect Phare.

De asemenea, consideram ca ar trebui luate masuri pentru adecvarea abordarii angajatilor DJASPC si a celor de la Centrul de plasament „Sfanta Maria” fata de acesti adolescenti, care au o varsta si niste probleme specifice.

Este socant cum niste asa-zisi profesionisti trateaza delicata problema a sexualitatii la adolescenti, fie ea si in contextul HIV/SIDA. De asemenea, consideram o prioritate definitivarea unui cod deontologic pentru functionarii din sistemul sanitar, de protectie sociala, din educatie si din administratia publica.

Va multumim pentru atentie.
PS: totalitarismul nu a murit, el supravietuieste in mentalitatea unora din semenii nostrii. Trebuie sa ii ajutam sa isi depaseasca acest handicap.

Cu sinceritate,
Octav POPESCU
Coordonator proiect UNOPA
octav.popescu@unopa.ro
www.unopa.ro
Tel/fax: 2109089

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.