Comunicat de presa al Ministrului Sanatatii Publice

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit, in ziua de 11.03.2008, la sediul ministerului, cu reprezentantii Romanian Angel Appeal (RAA) si ai Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). 

Reprezentantii UNOPA si ai RAA au solicitat intalnirea cu ministrul Eugen Nicolaescu pentru a discuta conditiile in care se va descentraliza eliberarea medicamentelor pentru persoanele seropozitive. 

Intalnirea a clarificat pozitiile partilor, aparent contrare, urmare a intelegerii diferite a intentiilor MSP. In timpul discutiilor s-a constatat ca, de fapt, pozitiile MSP, UNOPA si RAA sunt identice in ceea ce priveste asigurarea bolnavilor cu medicamente, in conditii de confidentialitate si utilizare eficienta a fondurilor publice. 

In urma discutiilor, s-au convenit urmatoarele : 

1. Medicamentele pentru persoanele HIV pozitive se vor distribui in anul 2008 atat prin centrele regionale HIV/SIDA, ca pana acum, cat si prin farmaciile cu circuit deschis; pacientii vor avea posibilitatea sa opteze pentru forma de primire a tratamentului. 

2. Achizitia medicamentelor se va face la nivelul centrelor regionale, pe baza schemelor terapeutice recomandate de Institutul Matei Bals. 

3. Managementul clinic al pacientilor va continua pe baza experientei pozitive acumulate. 

4. Medicii specialisti vor avea posibilitatea de a elibera prescriptii medicale pe o perioada de maxim 90 de zile. 

5. Reprezentantii UNOPA vor informa pacientii privind noile facilitati de tratament. 

6. UNOPA si RAA vor lucra in parteneriat cu MSP, la propunerea ministrului, asa cum s-a procedat si cu alte asociatii ale bolnavilor. 

Din partea MSP au mai participat Mircea Manuc – secretar de stat, Adrian Pana – director general, Florentina Furtunescu – director general, Irina Stamate – director. UNOPA a fost reprezentatã de Cristian Rosu si Iulian Petre. Din partea RAA a participat Mihaela Stefanescu. Ministerul Sanatatii Publice 

BIROUL DE PRESA 

Str. Cristian Popisteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucuresti 

Relatii cu publicul: tel: (+4) 021 307 2675; Fax: 307 2675 

Bucuresti, 12.03.2008 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.