Catalogul National al Asociatiilor de Pacienti

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) pune la dispozitia organizatiilor de pacienti din Romania „Catalogul National al Asociatiilor de Pacienti”, un nou instrument de promovare a activitatii lor, sub forma unei baze de date disponibila online pe site-ul www.copac.ro/asociatii .Acest Catalog este o baza de date in care sunt prezente organizatiile de pacienti care doresc sa se inscrie pentru a fi gasite mai usor de catre cei interesati. Accesul in aceasta baza de date este gratuit atat pentru organizatiile de pacienti cat si pentru cei care cauta informatiile despre acestea.

In acest Catalog se pot inscrie organizatiile neguvernamentale care au in obiectul lor de activitate programe si servicii dedicate pacientilor. Chiar daca o organizatie nu poate fi definita ca o organizatie de pacienti (in care decizia apartine pacientilor) este bine sa apara in acest Catalog, in masura in care ea ofera servicii care sunt de interes pentru anumite categorii de pacienti. In baza Parteneriatului semnat, in data de 25.04.2013, cu Ministerul Sanatatii, organizatiile cuprinse in acest Catalog vor beneficia de informare prin e-mail in momentul in care sunt organizate intalniri ale reprezentantilor Ministerului Sanatatii cu organizatiile de pacienti.

In luna septembrie, Catalogul va lua si o forma tiparita cuprinzand informatiile cuprinse in baza de date pana la acel moment, urmand ca acest lucru sa fie realizat anual. Catalogul tiparit va fi diseminat prin intermediul asociatiilor de pacienti din toate judetele tarii catre autoritati si furnizori de servicii medicale, pentru a fi astfel promovate asociatiile de pacienti.

“Este foarte important ca asociatiile de pacienti sa fie cat mai usor de gasit de catre cei care au nevoie de ele. Catalogul se doreste a fi un instrument de utilizat atat de catre pacientii care doresc sa caute informatii despre asociatiile de pacienti pe anumite patologii si din anumite zone, cat si de catre alte institutii, furnizori de servicii medico-sociale, companii private, medici, etc. care au nevoie de informatii despre organizatiile de pacienti. De aceea, invitam toate organizatiile sa faca pasii necesari in vederea inregistrarii lor in Catalog”, a declarat Iulian Petre, vicepresedinte COPAC.

 

Acest Catalog este realizat in cadrul proiectului „Mecanisme de consultare intre autoritati si asociatiile de pacienti” derulat de catre Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) in parteneriat cu Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC). Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, codul SMIS al proiectului 40511.

UPDATE:

Versiunea printabila a Catalogului (apasa click)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.