Bursele Dorel Pintilie 2019 – ediția a IV-a

Federația UNOPA organizează a IV-a ediție a programului de Burse „Dorel Pintilie” destinată dezvoltării personale și profesionale a persoanelor seropozitive din Romania. Proiectul este derulat de către Federația UNOPA cu sprijinul financiar al GSK Romania.

Îți dorești să te dezvolți profesional?

Poate și tu ai acea pasiune sau talent despre care te-ai întrebat „cum ar fi daca chiar l-aș pune în valoare?” Si poate pentru asta îți mai lipsea doar un pas – acel curs, acea diplomă sau certificare care sa îți ateste abilitățile sau care sa dovedească pregătirea în domeniul respectiv.

Atunci Bursa „Dorel Pintilie” este pentru tine! Este o bursa de până la 500 de euro destinată special persoanelor seropozitive care doresc să obțină o calificare profesională, să dobândească certificări suplimentare, să finalizeze studii (liceale/facultate/master), să își îmbunătățească abilități care ar ajuta la obținerea unui loc de munca sau chiar promovarea! Într-un cuvânt acel curs care ți-ar îmbogăți o secțiune din CV și te-ar aduce mai aproape de profesia dorită!

Cine poate aplica?

Este eligibilă orice persoană seropozitivă din România care:

 • dorește să urmeze un curs/ atelier/ studii
 • îndeplinește condițiile solicitate de furnizorul cursului/atelierului pe care intenționează sa îl urmeze (nivel de studii solicitat,  durata, etc).
 • își asumă finalizarea cursului/ atelierului/ studiilor și acoperirea eventualelor costuri suplimentare ce depășesc suma oferită în cadrul bursei
 • își asumă prin contract furnizarea dovezii finalizării cursului/studii/atelier către UNOPA (diploma de absolvire/ adeverință/ certificate)
 • își asumă utilizarea bursei strict în scopul declarat prin formularul de înscriere

Concret, pentru ce pot aplica?

Sprijinul financiar oferit prin bursa poate acoperi costuri directe ce țin de taxe de studii, taxe pentru participarea la cursuri, taxe pentru participarea la diferite forme de ateliere, școli de vara, programe, etc. Nu exista restricții privind domeniul profesional pentru care se aplică. E important totuși să detaliezi motivația personală pentru cursul ales.

Care este cuantumul maxim pentru Bursa Dorel Pintilie?

Fiecare bursă oferită se va încadra în maxim 500 de euro.

Cum mă înscriu?

Pentru a aplica ca bursier în programul Dorel Pintilie este necesar să completezi formularul de înscriere disponibil la linkul: https://forms.gle/zofeXVTwMFPup9Tj9

Este foarte importantă completarea tuturor secțiunilor din formular.

Înscrierea se poate face pana la 25 septembrie 2019.

Selectarea bursierilor Dorel Pintilie 2019

După încheierea perioadei de aplicare a formularelor va fi realizată o selecție în care se va ține cont de următoarele aspecte:

 • motivația personală pentru finalizarea cursului/atelierului
 • relevanța cursului/atelierului în dezvoltarea personală/profesională a persoanei care aplică
 • gradul în care cursul/atelierul este realizabil (este potrivit cu nivelul de studii al aplicantului, alte costuri pot fi acoperite din alte surse, etc)

Important: Persoanele selectate vor beneficia de „Bursele Dorel Pintilie”  pentru cursurile/atelierele menționate în formularul de înscriere. Cursul/atelierul nu va putea fi schimbat după realizarea selecției. Imposibilitatea persoanei selectate de a urma cursul/atelierul pentru care a optat va duce la anularea aplicației, bursa fiind acordata următoarei aplicații, conform punctajului.

Câștigătorii vor fi anunțați prin email pe 10 octombrie 2019.

Ce urmează după selecție?

Persoanele selectate, pentru a putea beneficia de „Bursele Dorel Pintilie”  vor prezenta, la cerere, următoarele documente obligatorii:

 • copie după actul de identitate
 • copie după un document oficial emis de o instituție care sa ateste statutul de persoana seropozitiva (adeverință / scrisoare medicală) – nu trebuie sa fie recentă sau special emisă pentru această selecție de burse
 • un document care să ateste înscrierea la curs/atelier/școala de vară, etc.
 • un document care sa faca dovada platii cursului
 • document care sa ateste finalizarea cursului/atelierului etc (la finalizarea cursului)

Pentru întrebări și informații suplimentare ne puteți contacta la 0735 853 569 – persoană de contact Cătălina Zaharia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.