All Ukrainians

În perioada 19-25 Martie, UNOPA a primit vizita unei delegaţii a organizaţiei de persoane seropozitive HIV „All Ukrainians”. Cele trei membre ale delegaţiei, persoane seropozitive implicate în oferirea de servicii pentru persoanele seropozitive HIV şi în special pentru copiii seropozitivi HIV, au vizitat organizaţiile implicate în acest domeniu, purtând discuţii cu medici, asistenţi sociali, coordonatori de proiect şi cu alte persoane seropozitive HIV.

Din obiectivele vizitate enumerăm ARAS, Romanian Angel Appeal, FDPSR, „Noi şi ceilalţi” – organizaţie membră UNOPA, ACCEPT şi centrul de zi al spitalului Matei Balş.

Din discuţiile purtate cu delegaţia din Ucraina am aflat că în această ţară situaţia în ce priveşte accesul la tratament este destul de gravă, doar o mie din cele optzeci de mii de persoane seropozitive fiind înscrise în tratamentul antiretroviral. Se pare că acest lucru se datorează nesiguranţei continuităţii tratamentului precum şi resurselor financiare limitate alocate pentru combaterea HIV/SIDA.

UNOPA şi „All Ukrainian Network” vor continua colaborarea şi se vor susţine reciproc în lupta pentru combaterea discriminării şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.