Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Suceava?

  • Unitățile de testare HIV gratuite, adresa și programul în care publicul se poate adresa pentru realizarea unui test HIV?

DSP Suceava asigura testarea gratuita a gravidelor si a grupelor de risc din populatia generala cu teste achizitionate de Ministerul Sănătății prin programul national de prevenire, supraveghere si control al infectiei HIV. Persoanele interesate se pot prezenta la sediul Directiei de Sanatate Publica Suceava, Str. Scurta nr.1A, de luni pana vineri intre orele 8-10 (program recoltare probe de laborator)

  • Dacă este necesară realizarea unei programări, dacă da, la ce număr de telefon?

Testarea HIV nu implica programare.

  • Ce documente este necesar să aibă asupra sa persoana care dorește să se testeze HIV?

Este necesar ca persoana sa prezinte carte de identitate. Daca persoana in cauza doreste sa ramana anonima proba de sange este individualizata printr-un cod numeric, rezultatul testarii fiind comunicat personal. Dezavantajul acestui tip de testare este ca, in cazul in care testul este pozitiv, persoana nu beneficiaza de trimitere catre centrele specializate de ingrijire si tratament.

  • Cât durează in medie toată procedura pentru realizarea testului HIV (de la intrarea pe ușa unității de testare până la ieșire)?

Durata procedurii si etapele care vor fi parcurse sunt prezentate in Anexa – Algoritm testare HIV. Personalul de specialitate din DSP asigura consilierea pre si post-testare.

2 răspunsuri la “Unde mă testez gratuit pentru HIV în județul Suceava?”

  1. ilie Bejenar spune:

    Mă puteți contacta sa pot ajunge la locul potrivit pentru o analiză! Va rog mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sponsori și
parteneri:

© 2009 Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Toate drepturile rezervate.